Antena Meniu Search
x

Video Afacerea care ia avânt în România. Marius ştie secretul succesului, iar kilogramul se vinde şi cu 150 de lei

Mâncare ca la mama şi desert ca la bunica. Este visul oricărui român care s-a săturat de preparatele fără gust din comerţ. Celebra prăjitura Doina sau gustoasa Carpaţi sunt din nou la mare căutare. Oamenii vor din nou să vadă în vitrine amandinele de altădată sau indienele cu frişcă de casă.

Andra Costea
de Andra Costea

la 16.04.2024, 17:46

Vezi și

Amandine, Indiene, Doboş sau Profiterol. Pentru mulţi dintre noi, acestea sunt gusturile copilăriei. 

  • Marius Tudosiei, patron băcănie: Sunt unele nu doar ale noastre şi trebuie să avem grijă, să le ducem mai departe şi sunt unele care sunt extrem de gustoase. Ele reprezintă toată istoria noastră gastronomică.

Reţetele vechi ale prăjiturilor de casă sunt readuse acum în vitrinele cofetăriilor

  • Mirona Noru, manager cofetărie istorică: Românii au vrut o revoluţie nu doar în materie de politică ci şi în materie de gusturi. Am renunţat la baclavale, la cataifuri şi ne-am reorientat spre ciocolată, spre cremă de vanilie, spre fondante, spre caramele.
  • Marius Tudosiei, patron băcănie: O să regăsim Doboşul, o să regăsim negresle alea vechi pe care le făceam înainte, celebra foi cu miere. Sunt nişte foi care se coc în prealabil, trebuie să se usuce câteva zile după ce sunt coapte şi pentru ele ai nevoie de miere, făină, cu o cremă de vanilie, cu un gem de casă pe care îl amesteci cu nucă fin măcinată.

În funcţie de sortiment, preţul unui kilogram de prăjitură de casă variază între 60 şi 150 de lei

  • Mirona Noru, manager cofetărie istorică: Vedeta absolută, prăjitura Joffre care a fost inventată de echipa lui Grigore Capşa cu ocazia vizitei mareşalului francez aici. Este foarte intensă pentru că are ganash de ciocolată neagră. 
  • Andra Costea, reporter Observator: Secretul gustului prăjiturilor din copilărie este dat de modul de preparare, dar şi de ingredientele bio de la producători locali.
  • Marius Tudosiei, patron băcănie: Nişte ouă de ţară de la găini care cresc în libertate şi au o alimentaţie foarte diversă. În egală măsură ar trebui să folosim de exemplu un unt de foarte bună calitate cu măcar 80% grăsime, ar trebui să folosim un lapte gras, găsim greu un lapte mai gras de 3.8% însă ar trebui să ne gândim că ingredientul îţi face reţeta. Pentru că din păcate ce mănâncă în oraş în mare parte sunt prăjituri făcute din premixuri cu blaturi gata coapte, toate făcute în regim industrial. Cele care arată aşa neted nu întotdeauna au ingrediente pe care am vrea să le punem în corpul nostru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 8 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri economice » Afacerea care ia avânt în România. Marius ştie secretul succesului, iar kilogramul se vinde şi cu 150 de lei