Antena Meniu Search
x

Video Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei

Cine vrea să ofere cadouri dulci de Paşte trebuie să ia în calcul mai mulţi bani decât anul trecut. Boabele de cacao au ajuns la un preţ fără precedent. Ca să ne facă să uităm de scumpiri, ciocolatierii creează noi arome şi forme. Iepuraşii, ouăle şi fructele învelite în ciocolată se vând cel mai bine în această perioadă. 

Alin Stan
de Alin Stan

la 24.04.2024, 20:24

Vezi și

Cu 10 zile înainte de Paşte, laboratoarele de ciocolata se pregătesc intens, iar telefoanele sună pentru primele comenzi. Oferta este apetisantă.

Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei

Vlad Niculescu, ciocolatier: Aici avem mango, zmeură şi alune de pădure. Avem aceste ouă tigrate cu ciocolată albă. Ca vedetă pentru masa de Paşte.Avem aici o sotimentaţie vastă de fructe cum ar fi piersică, cafea, caramel cu lime, sărat, cocos, căpşuni. 

Clienţi: Iepuraş, ou de ciocolată. 

Pe acelaşi subiect

- Ciocolata neagră de cand ma stiu.

- Cred că praline sau acele bomboane care au in interior lichior sau ceva care sa te surprindă. 

Ciocolata fără zahăr şi batoanele de casă sunt noul trend anul acesta.  

Cristina Macari, reprezentant magazin: Avem şi ciocolată de casă care este top vânzare.Avem 5 tipuri de ciocolată de casă. Ciocolată cu fistic, cu nuga, cu cocos. Sunt produse care se fac în cadouri pentru clienţi.

Cadourile dulci sunt mai scumpe, însă. Anul trecut, cacao s-a scumpit cu peste 250%, iar acum tona de boabe costă peste 10.000 de dolari. Ciocolatierii dau vina şi pe costurile de producţie, care s-au  majorat cu cel puţin 30%. 

Vlad Niculescu, ciocolatier: Din păcate, preţul ciocolatei a ionfluenţat foarte mult piaţa în ultimele luni, Materia primă pentru noi s-a scumpit foarte mult. Se anuntă din vară scumpiri din nou şi vom vedea ce vom face ca producţia să fie constantă. 

Cele mai ieftine figurine costă 30 de lei, iar o cutie cu 12 praline costă între 30 şi 90 de lei, în funcţie de sortiment. În ţara noastră s-au vândut, anul trecut, 52.000 de tone de ciocolată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri economice » Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei