Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Afacerea cu "fructele longevităţii" câştigă tot mai mult teren în România. Un kilogram se vinde cu 25 de lei

A început sezonul coacăzelor, iar fermierii au ieşit deja să culeagă minunatele fructe cunoscute pentru cocktail-ul de vitamine. Deoarece temperaturile din ultima perioadă au fost extrem de ridicate, fructele s-au copt cu trei săptămâni mai repede, iar pieţele sunt pline de oameni dornici să le cumpere. Coacăzele ajută la îmbunătăţirea vederii, stimulează imunitatea, dar au şi un efect anticancerigen.

de Sorin Tanţoş

la 21.06.2024 , 09:01

La câţiva kilometri de Târgu-Mureş, mai exact în localitatea Voivodeni, fermierii au ieşit deja la cules de coacăze. "Atent selectat pentru că cele care nu sunt coapte să nu ajungă la procesare. După ce culegem bobiţele trece prin fluxul tehnologic de pregătire pentru suc, iar la final se pasteurizează sută la sută natural", spune o femeie.

Coacăzele negre sunt numite şi fructele longevităţii, pentru că au un conţinut foarte ridicat de antioxidanţi. "Coacăzele fie că sunt roşii, fie că sunt negre au un aport bogat în vitamine, în primul rând în vitamina C şi complexul B 1, B5, B6, B12", a declarat Liviu Todoran, doctor inginer.

Un kilogram de coacăze se vinde cu 25 de lei

Vezi și

De câteva zile, coacăzele au apărut şi în pieţele din Târgu Mureş. Un kilogram se vinde cu 25 de lei. Localnicii care ştiu beneficiile fructelor au venit să le cumpere şi să-şi facă provizii.

Pe acelaşi subiect

Pe lângă sirop sau gem, din coacăze se mai poate face şi îngheţată. "Îngheţata de fructe noi o facem doar pe baza de apă, ceea ce în perioada aceasta este mult mai răcoritor decât o îngheţată cu lapte", spune Alexandra Urcan, proprietară gelaterie.

Plantaţiile de coacăz negru câştigă tot mai mult teren în ţara noastră.

Suprafaţa totală cultivată ajunge la peste 200 de hectare.

Sorin Tanţoş Like
Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Ştiri economice » Afacerea cu "fructele longevităţii" câştigă tot mai mult teren în România. Un kilogram se vinde cu 25 de lei