Antena Meniu Search
x

Video Doi buzoieni au o afacere de succes cu un produs unic în Europa. Zece ani au muncit la el, dar acum au propria fabrică

Din nevoia de a mânca sănătos, doi buzoieni au pus pe picioare o afacere de succes. După ani întregi de încercări, au reușit să breveteze un produs unic în Europa. Un amestec de miere în care se adaugă cătină, afine, petale de trandafir și multe altele. Noutatea este dată de procesul de producție care este unul fără fierbere și fără adaos de zahăr. Aşa că produsul e mult mai sănătos

de Redactia Observator

la 24.02.2023, 18:05

Vezi și

Povestea a început în urmă cu zece ani, atunci când cei doi soți buzoieni, un fizician și un chimist, au început să prepare pentru consumul propriu dulcele sănătos. Un fel de dulceaţă în care mierea ia locul zahărului. După foarte multe încercări, familia a brevetat produsul ca fiind unic în Europa şi l-au denumit melinis.

Cum au pornit afacerea de succes

Procesul de preparare este unul extrem de lent. Un singur sortiment poate fi gata chiar şi într-o lună. "La început ne-am jucat, a fost pur şi simplu o încercare de a mânca sănătos, de a găsi o alternativă în care să păstrăm cât mai aproape de natural ceea ce au fructele de oferit", spune Daciana Tarași, fizician.

Produsele au ieşit timid pe piaţă, în 2019. "Lucrurile au mers treptat. Iniţial am avut impresia că va fi suficientă o construcţie micuţă. După aceea, când am început să înţelegem ce înseamnă industria alimentară, am ajuns la această mică fabrică. Pentru că altfel nu ai cum să scoţi un produs pe care să îl poţi vinde pe piaţă, conform normelor", a explicat Constantin Pascu, chimist.

Pe acelaşi subiect

În mica făbricuță din Buzău se produc lunar între 5.000 și 6.000 de borcane cu diferite sortimente: cu cătină, gutui, goji, piersici, petale de trandafir, afine sau zmeură. Iar vânzarea se face exclusiv online. "Cei care au comandat trandafir şi cătină la început au încercat şi celelalte sortimente şi au fost încântaţi. Unii dintre clienţi sunt constanţi", spune Marieta Iorga, șef de producție. 

230 de grame se vând şi cu 50 de lei

Pentru producția delicateselor, cei doi buzoieni folosesc produse locale, bio, din zona de dealuri a județului Buzău. Produsele pot fi păstrate un timp îndelungat la temperatura camerei, fără ca gustul sau textura să se schimbe. Un borcan de 230 de grame costă între 25 şi 50 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Doi buzoieni au o afacere de succes cu un produs unic în Europa. Zece ani au muncit la el, dar acum au propria fabrică