Tineri antreprenori care și-au ridicat afaceri cu finanțare din programul Start-up Nation
Mii de români devin antreprenori, în fiecare an, cu bani de la stat sau cu fonduri europene. Programul Start-up Nation rămâne cel mai popular printre cei care vor să fie propriii şefi.
Mii de români devin antreprenori, în fiecare an, cu bani de la stat sau cu fonduri europene. Programul Start-up Nation rămâne cel mai popular printre cei care vor să fie propriii şefi. Drumul până la profit este, însă, plin de provocări. Tinerii care accesează fondurile trebuie să aibă un plan bine pus la punct şi să creeze mai multe locuri de muncă. În jur de 13 mii de români au fost acceptaţi pentru finanţare în această sesiune şi îşi aşteaptă banii.
Dan Posea a reuşit să obţină în 2017, alături de partenera lui, finanţare de la stat pentru două idei de afaceri. O cafenea şi un laborator de prăjituri.
Pe lângă finanţarea Start up Nation de 44 de mii de euro pentru fiecare proiect, Dan a mai investit în jur de 10 mii de euro în echipamente. A creat şi cinci locuri de muncă.
Tot cu ajutorul banilor de la stat, Roxana şi Sorina vor să îşi împlinească un vis.
Deja lucrează cu o astfel de aplicaţie pentru a promova lucrările unor artişti digitali. Au fost acceptate pentru finanţare, iar acum aşteaptă banii.
Cele mai mari şanse de a primi finanţare au, în continuare, antreprenorii care vor să îşi deschidă afaceri în provincie. La Oradea, Amalia are o fabrică de ţesături de lux. Marfa sa ajunge în ţări din toată lumea, sub eticheta unor branduri celebre.
Şi afacerile din bani europeni se înmulţesc şi cresc de la an la an.
Cele mai multe start-upuri au ca obiect activităţi recreative. Mai sunt în top Comerţul şi afacerile în industria auto.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰