Antena Meniu Search
x

Au vrut o casă în Italia, dar s-au ales cu un castel. Doi soţi au pus bazele unei afaceri de lux printre ruine

În urmă cu aproape 30 de ani, Max şi Joy Ulfane au vrut să cumpere o casă în Italia, dar s-au îndrăgostit iremediabil de Castelul Fighine, o fortăreaţă medievală situată în localitatea San Casciano dei Bagni, scrie CNN.

de Redactia Observator

la 16.05.2023, 09:41

Cei doi antreprenori au văzut zeci de case, înainte de a da peste castelul înconjurat de livezi de măslini şi păduri. „Am depus multă muncă și dragoste aici, înfruntând toate provocările apărute. Și am investit mulți, mulți bani pentru a readuce acest loc la viață”, a declarat Joy Ulfane pentru CNN. „Și când te gândeşti că nu ne-am dorit niciodată un castel, nu am vrut să avem unul...”

“Într-una din zile, agentul imobiliar ne-a spus: mai am un loc în Toscana, dar nu e pentru voi, nu cred că v-ar plăcea”, a adăugat Joy. Tocmai asta i-a făcut curioşi pe cei doi soţi originari din Africa de Sud. Au decis să viziteze cătunul Fighine pentru a vedea castelul și au găsit acolo o clădire dărăpănată, acoperită cu iederă, cu tavane înalte boltite, multe camere, inclusiv o cramă.

Cei doi soţi nu au fost intimidaţi de gradul de degradare al clădirii şi au văzut un potențial uriaș în Castello di Fighine. Fortăreaţa era încă înconjurată de ziduri de apărare groase de 1,5 metri, cu turnuri octogonale și turnulețe rotunde mici, atașate.

Afacere născută printre ruine

Max şi Joy au decis să cumpere castelul, care se pare că a aparţinut unei familii aristocrate la acea vreme și s-au apucat curând de renovare. Întregul proces a durat patru ani. Ulterior au decis să cumpere unele dintre casele degradate din apropiere, pe care le-au modernizat, după ce au terminat majoritatea lucrărilor la Castello di Fighine. Acest proces a durat încă opt ani.

Deşi au păstrat castelul pentru ei înșiși, au renovat vilele alăturate pe care le închiriază turiștilor. De asemenea au cumpărat şi vechea școală din sat pe care au transformat-o într-un restaurant cu o stea Michelin, Ristorante Castello di Fighine. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Au vrut o casă în Italia, dar s-au ales cu un castel. Doi soţi au pus bazele unei afaceri de lux printre ruine