Video Bonusuri pentru angajaţii ale căror salarii s-au mărit cu 12% în acest an. Preferinţele românilor în materie de beneficii extra-salariale
Nu doar salariul contează! După pandemie, angajaţii români şi-au dat seama că la fel de importante sunt şi zilele libere sau cele cu program mai scurt. Datele unui studiu arată că se pune tot mai mult preţ la angajare şi pe abonamentele medicale, cele de fitness sau tichetele cadou. Aceste bonusuri extra-salariale cresc productivitatea la locul de muncă, susţin angajatorii.
Angajaţii români nu mai optează pentru tichetele de masă drept beneficiu extra-salarial, cum au făcut în anii trecuţi. Acum, zilele suplimentare de concediu sunt în topul preferinţelor. Urmează abonamentele medicale, programul flexibil şi bonusurile acordate pentru ocazii speciale.
Angajată: Primesc tichete de vacanţă. Am reduceri la diferite magazine, spre exemplu: magazine de optică medicală.
Angajată: Am tichete de vacanţă şi program mai scurt vinerea.
Raluca Zamfir, manager: Angajatorii, în ultimii doi ani au încercat să adopte noi strategii, să fie deschişi la schimbări şi au venit, evident, cu tot felul de pachete adiţionale, de beneficii. Dar, în principal, angajaţii îşi doresc un salariu bun şi asigurarea medicală.
- Ziua liberă din mijlocul săptămânii: cum şi-au petrecut timpul copiii, cu şcolile închise. "Educaţia se face...
- Noi modificări la Codul Muncii: Mai multe zile de concediu şi beneficii pentru bugetari. "Dacă au o portiţă să...
- Mugur şi-a transformat hobby-ul în business și acum scoate bani frumoși. Toți mai mulți români îi trec pragul
Georgiana Proca, angajată: Un prim beneficiu ar fi faptul că există o îngăduinţă din partea angajatorului, iar din pricina aceasta pot merge şi la master şi să fie totul foarte easy.
Sorina Faier, expert resurse umane: Cele mai atipice, deja încep să le ofere angajaţii, sunt: orele de psiho-terapie, orele de masaj. Există camere de odihnă unde te poţi duce chiar să dormi jumătate de oră pentru a fi eficient după, există prime care se oferă la naşterea primului copil.
Angajaţii sunt dispuşi să renunţe la alte beneficii clasice - decontarea transportului sau telefonul mobil şi abonamentul aferent
Nu toată lumea beneficiază însă de aceste avantaje extra-salariale, care, spun specialiştii în resurse umane, ar stimula mai mult oamenii la locul de muncă.
Angajată: Momentan aş vrea să primesc tichetele de vacanţă de care ar trebui să beneficiez, în mod normal şi pe care nu le-am primit în ultimii ani în care am lucrat.
Anul acesta, salariile angajaţilor din sectorul privat au crescut cu 12%, fiind cea mai mare rată de creştere din ultimii 15 ani. Începând cu 2022, venituri mai mari au lucrătorii din sectorul asigurărilor, urmaţi de cei din retail, cei din centrele de servicii, industria farmaceutică, domeniul bancar şi tehnologic.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰