Antena Meniu Search
x

Când încep reducerile de toamnă în 2023. Ce poţi cumpăra la reduceri

Unele dintre cele mai apreciate perioade ale anului sunt cele în care oamenii pot cumpăra diferite produse la preţuri mai mici, respectiv reducerile care intervin, de obicei, la final de sezon.

de Redactia Observator

la 12.10.2023, 10:48

Între două perioade de reduceri, românii se gândesc şi la Black Friday
Între două perioade de reduceri, românii se gândesc şi la Black Friday - Profimedia (imagine ilustrativă)
  • Între două perioade de reduceri, românii se gândesc insistent şi la Black Friday.

Există o regulă care spune că, la finalul unui sezon, comercianţii au posibilitatea să scoată la vânzare, cu preţ redus, în general produsele care au legătură cu sezonul respectiv şi nu s-au vândut până atunci sau produsele care au legătură cu sezonul respectiv şi ar putea fi utilizare abia anul următor.

Din acest motiv avem, practic, două perioade de reduceri în an, respectiv reducerile pentru produsele de primăvară-vară şi reducerile pentru produsele de toamnă-iarnă.

Conform legii, când pot avea loc perioadele de reducere

Legislaţia în România este destul de fermă în ceea ce priveşte perioadele de reducere. Concret, produsele de primăvară-vară pot fi comercializate la preţ redus în perioada 1 august - 31 octombrie, iar produsele de toamnă-iarnă pot fi comercializate la preţ redus în perioada 15 ianuarie - 15 aprilie.

Pe acelaşi subiect

Totuşi, atenţie, trebuie respectate anumite reguli înainte ca aceste reduceri să intervină. În primul rând, perioada de reduceri nu trebuie să dureze mai mult de 45 de zile. Apoi, produsele luate în calcul trebuie să fi fost achitate către furnizor cu cel puţin 30 de zile înainte de perioada luată în calcul pentru ca produsele să fie vândute la reducere. Nu în ultimul rând, produsele luate în calcul pentru a fi vândute cu preţ redus trebuie să ajungă în depozitul comerciantului cu cel puţin 15 zile înainte de startul perioadei luată în calcul pentru ca produsele să fie vândute la reducere.

Reducerile pot merge până la 70 de procente

Specialiştii susţin că anumite produse ar putea fi vândute, în perioadele de reduceri, cu preţuri cu până la 70% mai mici decât în mod normal. Ne gândim în special la haine, produse de înfrumuseţare şi electrocasnice.

Totuşi, în general, se merge pe o reducere medie cu 30-50% a preţurilor. Chiar şi aşa, românii pot profita la maxim, astfel încât să-şi protejeze portofelul şi să se pregătească riguros pentru viitorul sezon.

Black Friday, ziua cu cele mai mari reduceri din an, va fi în data de 10 noiembrie

Oficial, Black Friday pică, în acest an, pe 10 noiembrie. Se presupune că este ziua cu cele mai mari reduceri din an şi ea face, practic, tranziţia de la reducerile din august-octombrie la cele din ianuarie-aprilie.

Totuşi, există informaţii care arată că mulţi români şi-au pierdut încrederea în reducerile de Black Friday. Chiar şi aşa, este de aşteptat ca vânzările să crească de la an la an.

Pe de altă parte trebuie amintit şi că diferiţi comercianţi din România profită de ideea de Black Friday şi, sub auspiciul acesteia, vin cu o perioadă mai lungă de reduceri de care românii ar putea profita fără probleme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri economice » Când încep reducerile de toamnă în 2023. Ce poţi cumpăra la reduceri