Antena Meniu Search
x

Când intră pensia pe card în februarie 2024

România are aproape cinci milioane de pensionari, iar cu toţii aşteaptă cu nerăbdarea intrarea pensiilor. Iată când intră pensia pe card în februarie 2024. 

de Redactia Observator

la 31.01.2024, 14:49

Când intră pensia pe card în februarie 2024
Când intră pensia pe card în februarie 2024 - Arhivă Observator

Veste bună pentru pensionarii români. Conform proiectului de Lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2024, pensiile s-au majorat cu 13,8%, de la începutul anului. 

În jurul datei de 12 februarie vor intra pensiile pe card

Data la care pensia va intra în februarie 2024 depinde și de modul în care beneficiarii au ales să se facă plata. În ceea ce privește pensionarii care au ales plata pensiei în cont curent sau pe card, aceștia trebuie să știe că pensia intră de obicei pe card în data de 12, cel târziu pe 13.

Când ajung pensiile la oficiile poştale în luna februarie

Pe acelaşi subiect

Astfel că, în a doua lună din an, pensionarii români vor primi pensia între 1 şi 15 februarie, dacă au optat pentru să primească banii prin poştă. 

În plus, bătrânii vor primi mai mulţi bani în această lună. În afară de pensie, mare parte dintre pensionari beneficiază şi de voucherele pentru alimente.

În cazul în care aceștia nu sunt găsiți acasă, pensia, împreună cu talonul de pensie, se pot ridica de la ghișeele poștale, în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

Pensii majorate de la 1 ianuarie

Guvernul a aprobat, pe data de 9 octombrie 2023, proiectul de lege privind sistemul public de pensii, din care reiese că pensiile celor peste 4,7 milioane de beneficiari urmează să fie recalculate după noua formulă.

Astfel, din 1 ianuarie 2024 se majorează cu 13,8% punctul de pensie, de la 1.785 de lei la 2.032 de lei, iar începând cu 1 septembrie 2024 pensiile se majorează în urma recalculării după noua formulă.

Cum se obţine dreptul la pensie

Potrivit documentului, dreptul la pensie se obţine după minim 15 ani de contribuţii, fără a fi luate în calcul perioadele necontributive asimilate (studii universitare, stagiul militar, concediul medical, şomajul, deportarea, prizonieratul sau detenţia politică). Totodată, urmează să se egalizeze treptat, până în 2035, vârsta de pensionare pentru femei şi bărbaţi la 65 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Când intră pensia pe card în februarie 2024