Antena Meniu Search
x

Video Cât costă un meniu la cea mai luxoasă cantină din ţară. Renovarea sa a costat 70.000 de euro şi a fost gândită de un designer

La Timişoara, un liceu de prestigiu are o cantină cu semnătură de designer, perfectă ca să le facă elevilor poftă de mâncare. Spațiul nu a mai renovat de două decenii, însă acum, cu 70.000 de euro, s-a schimbat radical. Între timp, cafeteria ca în America de la alt liceu de top a fost închisă fără prea multe explicaţii, după controale în cascadă. Locul unde se serveau salate, smothie-uri sau fresh-uri este acum pustiu. Legea cantinelor nu este pregătită pentru un concept nou.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 08.11.2023, 21:16

Vezi și

La sfârşitul lunii ianuarie, se deschidea prima cafeterie din România. Funcţiona la Liceul Pedagogic din Timişoara şi a fost imediat un adevărat succes. Elevii au început să renunţe în pauze la chipsuri şi sucuri acidulate şi se bucurau de mâncarea sănătoasă. După doar patru luni, locul unde se serveau salată cu spanac, fresh de portocale şi budincă de chia a fost închis.

Prima cafeterie din România, închisă după doar patru luni de funcţionare

Claudia Munteanu, fost director al Liceului Pedagogic din Timişoara: Legea cantinelor şcolare prevede faptul că se fac trei mese pe zi, mese calde. Acest concept nu se pliază 100% pe această lege, care nu a mai fost modificată de mult timp. 

Culmea, acest spaţiu unic în România, care a costat 23.000 de euro, a fost închis chiar de autorităţile care au avizat deschiderea lui. Acum conducerea liceului trebuie să regândească forma în care va servi masa, înainte de a redeschide cantina.

Pe acelaşi subiect

Sorin Codaţi, directorul liceului: Când spuneţi închis, da, sub forma asta puteţi să-l vedeţi, dar este o suspendare pentru o regândire a formei în care o să servim masa copiilor. Presupune într-adevăr un efort financiar, dar...

Iulia Pop, reporter Observator: Există banii aceştia în bugetul şcolii?

Sorin Codaţi, directorul liceului: Deocamdată nu, dar vrem să atragem aceste fonduri. 

La Colegiul Naţional Bănăţean, elevii iau masa într-o cantină de 70.000 de euro

Fonduri private a reuşit însă să atragă Colegiul Naţional Bănăţean, o altă unitate şcoalară de prestigiu din Timișoara. 70.000 de euro a costat renovarea cantinei, care a fost făcută după indicaţiile unui designer.

Iulia Pop, reporter Observator: Ademeniţi de miros, sute de elevi vin să mânânce în noua cantină, un loc parcă desprins din revistele de design interior. Dacă spaţiul are un suflu nou, nu acelaşi lucru îl putem spune despre meniu, compus din ingrediente simple şi sănătoase, iar gustul este... excelent.

Maria Roşu, bucătăreasă: Supă de curcan cu găluşte de griş. Aici avem spanac pentru copii, conţine fier. Toate vitaminele de pe planetă sunt aici.

Iulia Pop, reporter Observator: Ce avem astăzi în meniu?

Trei luni a durat renovarea, dar a meritat, spun elevii liceului care se bucură acum din plin de noua lor cantină.

Alexandru Tănasie, director Colegiul Naţional Bănăţean: Aţi observat zâmbetele copiilor, expresia lor. S-a schimbat absolut tot, de la toate instalaţiile, e aşa cum trebuie să fie un spaţiu pentru copiii noştri.

Elev: Cantina asta ni se pare că e de la hotel din ăla de 5.000 de euro. 

Peste 2.500 de copiii învaţă la Colegiul Naţional Bănăţean. Preţul meniului la noua cantină este de 19 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Cât costă un meniu la cea mai luxoasă cantină din ţară. Renovarea sa a costat 70.000 de euro şi a fost gândită de un designer