Antena Meniu Search
x

Video Jumătate dintre români vor să plece din țară speriați de război și de criza economică

Războiul din Ucraina dar şi criza economică îi sperie pe mulţi români atât de tare încât se gândesc serios să emigreze. Potrivit unui sondaj realizat de o platformă de recrutare, mai mult de jumătate dintre conaţionali ar vrea să plece din România spre Occident.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 13.05.2022, 15:35

Vezi și

Cei mai mulţi dintre români, adică 21%,  se gândesc la  Germania atunci când şi-ar dori să emigreze, dar nu sunt deloc puţini nici cei care vor alege Franţa şi Marea Britanie, câte 14%.

Şi înainte de război, 6 din 10 români se gândeau că la un moment dat şi-ar dori să emigreze, dar după izbucnirea conflictului, 51% spun că se gândesc destul de serios la asta, 12% spun că aşteaptă să vadă cum vor evolua lucrurile, în timp ce 11 % spun că războiul nu ne va afecta. 26% spun că indiferent ce se va întâmpla, nu vor părăsi România.

Țările unde românii s-ar simţi cel mai în siguranţă

Principalul motiv pentru care românii vor să plece în străinătate rămâne acelaşi: locuri de muncă mai bine plătite, dar printre răspunsurile a 24% din cei care au participat la studiu motivul a fost: distanţa faţă de o zonă de conflict.

Sondajul a fost efectuat în perioada 21 aprilie - 9 mai pe un eșantion de 1.054 utilizatori de internet din România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Jumătate dintre români vor să plece din țară speriați de război și de criza economică