Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Ce câștigă companiile dacă decontează abonamente la sălile de fitness ale angajaților. Românii sunt campioni la sedentarism

Începutul lunii februarie vine cu o veste bună pentru angajatori şi salariaţi. Aceştia din urmă ar putea primi abonamente la sălile de fitness, iar firmele îşi pot deduce această cheltuială. Condiţia e să se încadreze în suma de 400 de euro pe an. Angajatorii spun că numărul celor care vor merge la sală ar putea să crească în aceste condiţii. 

De Redactia Observator la 02.02.2023, 08:57
Vezi și

Pe Cristina am găsit-o în sala de fitness. Lucrează în IT, iar în pauza de masă merge să facă sport. 

Cristina: Vin cam de 2-3 ori pe săptămână. Stau foarte mult la birou şi tocmai de asta sala mă ajută foarte mult să mă recreez în primul rând, pe lângă alte beneficii pe care le-am simţit. Cred că pentru toţi ar fi un beneficiu foarte mare. 

Contribuţiile la sănătate, pensie sau impozitul de pe venit nu vor mai fi plătite de angajator. Există însă o regulă. 

Marian Ficzak, deputat: Un angajat trebuie să se încadreze în acest prag de 33% din venit ca şi beneficii salariale. Sperăm ca într-un viitor cât mai scurt să creştem sau chiar să eliminăm acest prag de 33% şi angajaţii din România să poată să poată să aibă ca şi beneficii salariale şi pilonul trei de pensii şi asigurarea privată de sănătate în limita a 400 de euro, cum ştiţi că sunt şi ele. 

Pe acelaşi subiect

De exemplu, la un salariu minim brut de 3000 de lei pe lună, 33% reprezintă 990 de lei. În acest procent se calculează şi biletele de vacanţă, bonurile de masă sau chiriile. 

Marcel Vulpoi, angajator: La momentul de faţă, pe firma de contabilitate avem 180 de angajaţi. Circa 25-30 dintre angajaţi mei primesc anual abonamente la sala de fitness, dar acum cu noua modificare, probabil că vor fi mult mai mulţi interesaţi. Nefiind un beneficiu salarial şi taxat cu 75% cum a fost înainte, probabil că vor fi destul de mulţi. Evident, urmărim să vedem cât acoperim din acel prag de 33%. 

Și angajatorul are de câștigat

Sălile de fitness vin şi cu programe în acest sens. Se deplasează chiar ei la sediile firmelor. 

Lucian Adochiţei, reprezentant sală fitness: Mergem cu antrenori acolo şi facem exerciţii, de exemplu, pentru postură. Le arătăm lucruri simple pe care le pot aplica. Facem seminarii de nutriţie. 

Conform ultimului raport al Comisiei Europene, doar 2% dintre români fac sport zilnic sau de două- trei ori pe săptămână. 58% dintre cetăţeni nu fac niciun fel de sport, iar 22% preferă plimbările lungi prin parcuri.

Dacă angajatul vrea să-şi plătească singur abonamentul, poate opta pentru o deducere din baza impozabilă a valorii respective, fiind vorba de 10%. Practic mai mulţi bani la salariul brut. La un abonament de 200 de lei, angajatul câştigă 20 de lei. Preţul unui abonament la sală porneşte de la 180 de lei. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » Ce câștigă companiile dacă decontează abonamente la sălile de fitness ale angajaților. Românii sunt campioni la sedentarism