Ce îi îngrijorează pe angajaţi la locul de muncă. Un sfert se tem de schimbările aduse de avansul tehnologic
Creşterea nivelului de stres de la locul de muncă a devenit în ultimii ani principala preocupare a peste jumătate dintre angajaţii din întreaga lume. Însă, pe lângă stres angajaţii sunt îngrijoraţi şi de schimbările pe care le generează avansul tehnologic şi nevoia de a deprinde noi abilități, relatează un studiu făcut de o platformă de consuntanţă.
Alte lucruri care îi nemulţumesc pe angajaţi sunt legate de nevoia de a crea noi locuri de muncă, de asemenea şi capacitatea angajatorilor de a monitoriza digital activitatea lor, fără consimţământ. 22% dintre repondenţii acestui studiu sunt îngrijoraţi de aceste lucruri.
20% dintre ei sunt îngrijoraţi de lipsa unei conexiuni sau a sentimentului de apartenenţă la organizaţie, cauzată fie de formatul de muncă la distanţă, fie de formatul de muncă hibrid sau de mediul intern de lucru al organizaţiei.
Studiul introduce conceptul de sustenabilitate umană, care se referă la eforturile angajatorilor de a crea un mediu durabil din punctul de vedere al capitalului uman, care poate susţine dezvoltarea întregii forţe de muncă şi care se concentrează pe sănătate, pe bunăstare şi pe sentimentul de apartenenţă.
În timp ce majoritatea respondenţilor sunt de acord că sustenabilitatea umană este importantă (76%), mai puţin de jumătate dintre aceştia (46%) iau măsuri concrete în acest sens şi doar 10% abordează cu succes subiectul.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰