Antena Meniu Search
x

Ce salariu are un primar în România. Remuneraţiile edililor vor creşte

Sub pretextul că repară o mare nedreptate, parlamentarii de la conducere au majorat la sfârşitul lunii septembrie salariile primarilor şi viceprimarilor. Noile salarii ale primarilor vor fi majorate cu 10% şi astfel edilii vor primi chiar şi cu 1.500 de lei mai mult în mână. 

de Redactia Observator

la 03.10.2022, 14:16

Cât câştigă un primar din România
Cât câştigă un primar din România - Shutterstock

Parlamentarii partidelor care se află la Putere au propus modificările salariale și le-au votat. Aceştia susțin că s-a creat o nedreptate din cauza înghețării în ultimii patru ani a salariilor bugetarilor din administrația locală. Salariile aleşilor locali vor creşte cu aproximativ 2.000 de lei brut. În jur de 1500 de lei vor primi în plus, în mână, edilii.

Cât va câştiga un primar în România

Astfel, primarul Capitalei avea un venit de 13.500 de lei. Un primar de oraş va ajunge la un salariu de peste 12.000 de lei, iar un edil de comună va primi în cont peste 8 mii de lei lunar. Iar un preşedinte de Consiliul Judeţean va avea o leafă de peste 12.000 de lei. În cazul primarilor, aceștia vor primi în plus de la 1.880 de lei brut, în cazul unei comune de până la 3.000 de locuitori, și până la 4.700 de lei brut în cazul primarului Bucureștiului.

Cât va câştiga un viceprimar în România

Pe acelaşi subiect

Un viceprimar într-o comună de 3.000 de locuitori ar urma să primească în plus la salariu 1.410 lei brut. Totodată, viceprimarul Bucureștiului ar putea beneficia după votul deputaților de 4.230 de lei brut în plus la salariu.

Bani mai mulţi pentru personalul din administraţiile locale

Bani mai mulți ar urma să primească și personalul din administrațiile locale, pentru că salariile acestora sunt stabilite în funcție de indemnizația viceprimarului sau a vicepreședintelui Consiliului Județean.

Proiectul de lege reglementează OUG 115/2022, prin care se acordă începând cu luna august 2022, o pătrime din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr.153/2017, pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021.

Deputații au adoptat la sfârşitul lunii septembrie cu 68 de voturi pentru, 79 împotrivă și 4 de abțineri majorarea salariilor pentru aleșii locali și funcționarii publici din primării. Votul a fost cu scandal, iar un deputat PSD şi şeful AUR aproape că s-au luat la bătaie. Circul a fost degeaba, căci legea a trecut exact în forma dorită de Putere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vă este teamă să cumpăraţi conserve din magazine?
Observator » Stiri economice » Ce salariu are un primar în România. Remuneraţiile edililor vor creşte