Antena Meniu Search
x

Video Ceartă pe separatoarele de sens, în Suceava. Ambulanţa se plânge că se pierd vieţi dacă nu intră pe contrasens, autorităţile au altă părere

Orice secundă contează într-o misiune de salvare, iar minutele pierdute în aglomeraţia din trafic pot face diferenţa între viaţă şi moarte. Este şi motivul pentru care ambulanţierii din Suceava solicită desființarea separatoarelor de sens din zona comercială a municipiului Suceava. Nu de aceeaşi părere sunt şi autorităţile locale care spun că scuarurile au fost create pentru a preveni accidentele. 

de Redactia Observator

la 10.04.2024, 17:56

Vezi și

Pe bulevardul principal din Suceava, pe o porţiune de doi kilometri, ambulanţele abia se pot strecura. În zonă sunt mai multe scuaruri, iar blocajele şi aglomeraţia în trafic au devenit un chin zilnic pentru şoferi.

"Traficul din zona comercială a municipiului Suceava este unul intens, iar în perioada orelor de vârf circulaţia se desfăşoară cu greutate", transmite Angela bertea, reporter Observator. 

Reporter: Ambulanţele cum se descurcă pe aici?

Şofer: Cam greu, din cauza scuarurilor. Mai rămân şi blocate uneori. 

Pe acelaşi subiect

Şofer: Infernal am putea spune. Semafoare nu sunt, treceri. Ar trebui nişte treceri pe drum, suspendate, că altfel nu văd soluţia. Au pus pavelele astea şi cu borduri, nu au pe unde trece maşinile de pompieri, ambulanţele 

Salvarea de vieţi, blocată în aglomeraţie

Reprezentanţii serviciului de ambulanţă din oraş spun că au făcut sesizări încă de anul trecut, dar nu au primit niciun răspuns. Asta chiar dacă au fost cazuri în care pacienţii în stare gravă au fost nevoiţi să aştepte în trafic. 

Dr. Adriana Morari - pdc SAJ Suceava: În unele situaţii cu siguranţă scurtează şansele de supravieţuire ale pacienţilor. E o problemă, traficul este foarte aglomerat. Ambulanţa nu are timp să se ferească, nu are cum să urce nici pe scuar, nici pe bordură

Robert Rotariu - pdc Sindicat Ambulanța Suceava: De multe ori aici pierdem foarte mult timp. nu-l pierdem noi, Ambulanţa, ci pierd pacienţii care sună la Ambulanţă şi care au nevoie de ajutor cât mai repede.Şi de multe ori apar tamponări, şicanări în trafic, nervi, înjurături, pentru că e aglomerat şi toată lumea încearcă să se dea la o parte. 

Solicitarea celor de la Ambulanţă a ajuns şi la autorităţile locale care nu au însă o soluţie clară pentru ce se întâmplă.  

Ion Lungu - primar Suceava: Trebuie să preluăm această problemă, s-o discutăm cu Poliţia Rutieră. N-am văzut chiar aşa blocaje mari la ambulanţă, să treacă de pe-o parte, pe alta. Adică... oamenii, totuşi, se dau la o parte de banda a doua, pe banda întâi.  

Lucian Harșovschi - viceprimar Suceava: Eu sunt pe principiul că trebuie să eliminăm obstacolele din trafic şi legislaţia rutieră să fie respectată, nu impusă cu forţa prin aceste scuaruri, 

O soluţie pe care autorităţile o iau acum în calcul este deschiderea unui punct de lucru al ambulanței la ieșirea din municipiu. Acesta ar ajuta la scurtarea timpilor de deplasare spre cazurile din această zonă a orașului sau din localităţile apropiate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri economice » Ceartă pe separatoarele de sens, în Suceava. Ambulanţa se plânge că se pierd vieţi dacă nu intră pe contrasens, autorităţile au altă părere