Antena Meniu Search
x

Video Concursul Naţional de vinuri 2022 a avut loc în Vrancea. Peste 300 de mostre de la 50 de producători oferite pentru degustare

E o meserie grea, dar cineva trebuie să o facă. Zeci de degustători de vinuri din România s-au adunat în Vrancea pentru a desemna cele mai bune vinuri din ţara noastră. Timp de o săptămână au testat peste 300 de mostre de la 50 de producători. Rezultatul a fost neaşteptat. Cea mai apreciată licoare a fost, de fapt, un vinars. 

de Adrian Obreja

la 24.10.2022, 07:58

Vezi și

Cei 20 de degustători profesioniști au avut de analizat sute de mostre. Fiecare dintre ei a ştiut exact la ce să fie atent.

Veronica Mareș, degustător: Să fie complex sa fie limpede, sa fie proaspăt, la vinurile albe mă refer. La roșii căutăm complexitate, fructul mult mai mult. 

Degustător: Căutăm echilibru, caut balanță. Trebuie să fie echilibru între olfactiv, vizual.

Gheorghe Anghelache, degustător: Cu siguranță o să avem vinuri de excepție, mai ales că sunt producători care au medalii de aur la concursurile interioare. 

Câştigătorul, un vinars produs în Vrancea

Pentru obiectivitate, degustătorilor nu li s-a spus numele vinurilor pe care le-au încercat.

Diana Pavelescu - Asociaţia Degustătorilor de vin: Absolut secret. Nimeni nu a văzut sticle de vin, care e numărul de concurs, numărul de pivniță. Ei nu au intrat sa vadă vinurile in spate. 

Cea mai bună licoare a fost desemnată, anul acesta nu un vin, ci un vinars produs în Vrancea. Tot la producătorii vrânceni au mers şi medaliile pentru cele mai bune vinuri roşii şi albe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri economice » Concursul Naţional de vinuri 2022 a avut loc în Vrancea. Peste 300 de mostre de la 50 de producători oferite pentru degustare