Antena Meniu Search
x

Video Cu cât se vinde bancnota de zero euro în România. Cererea este uriaşă

Eveniment inedit în Botoşani! Bancnota suvenir "Personalități din Botoșani" care are valoarea nominală de zero euro a fost lansată ieri, la sediul provizoriu al Muzeului Judeţean de Istorie, iar aspectul este într-adevăr de colecţie. Patru mari personalităţi ale României, Mihai Eminescu, George Enescu, Nicolae Iorga și Ștefan Luchian se regăsesc pe una din feţe. 

de Redactia Observator

la 31.08.2023, 07:53

Vezi și

Asemănătoare cu o bancnotă reală, hârtia a fost tipărită cu aprobarea Băncii Naţionale a Franţei şi totodată este securizată la standardele impuse de Banca Centrală Europeană. Acum stă la loc de cinste la Muzeul Județean Botoșani. 

Cum arată bancnota de zero euro

"Un eveniment deosebit atât pentru noi, cât şi pentru întreg judeţul Botoşani. O bancnotă lansată încă din anul 2015 la nivel european de către Banca Centrală Europeană", spune Aurel Melniciuc, director Muzeul Judeţean Botoşani.

Bancnota suvenir, de zero euro, care ilustrează cele patru mari personalităţi ale României face parte din dintr-o colecţie de 12 bancnote, iar tirajul pentru acest model este de 11.000. Dacă o parte dintre acestea vor ajunge în judeţul Botoşani, restul va fi răspândit colecţionarilor din întreaga lume. 

Pe acelaşi subiect

Cum arată bancnota de zero euro

"Tot spaţiul european vine să ilustreze această preocupare pentru valorile naţionale sau locale", declară Mihai Cornaci, consilier al Societății Numismatice Române.

Cât costă bancnota de zero euro

Preocupaţi de valorile naţionale au fost şi colecţionarii de toate vârstele, care au venit în număr mare să admire faimosul suvenir. 

  • Copil: Bancnota de la Botoşani este specială pentru mine, pentru că este locul unde m-am născut şi sunt mândru de acest oraş. 
  • Reporter: Şi de personalităţile de acolo?
  • Copil: Da. De exemplu Ştefan Luchian care este un mare pictor. 

O astfel de bancnotă poate fi achiziţionată cu doar 21 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Cu cât se vinde bancnota de zero euro în România. Cererea este uriaşă