Antena Meniu Search
x

Video Cu maşina sau cu avionul în vacanţă? Cât costă drumul din Bucureşti până în Salonic şi ce rută e mai avantajoasă

Numărul uriaş al zborurilor amânate şi anulate din ultima perioadă i-a făcut pe mulţi turişti români să se gândească de două ori înainte să-şi cumpere un bilet de avion. Dacă distanţa nu e prea mare, aleg mai nou să plece în concediu cu maşinile personale. Vor să fie siguri că ajung la destinaţie chiar dacă le ia mai mult timp. 

Alin Stan
de Alin Stan

la 13.07.2023, 21:01

Vezi și

Ana a vrut să fie sigură că nu va avea parte de o vacanţă plină de incertitudini şi de nervi. Aşa că a renunţat la ideea de a pleca cu avionul în Grecia. S-a temut că zborul i-ar putea fi anulat, aşa că s-a hotărât să conducă până acolo. 

Ana, turist: Au tot fost întârzieri din astea cu avioanele şi sincer îmi doresc foarte tare să ajung la destinaţie, aşa cum mi-am plănuit. Aşa că m-am gândit că ar fi bine să facem un trip aşa cu maşina, mai ales că putem să avem şi mai multe bagaje faţă de ceea ce se permite acum cu avionul. 

Cât costă combustibilul din Bucureşti până în Salonic

Distanţa dintre Bucureşti şi Salonic este de aproximativ 700 de kilometri, pe care o va parcurge în 8-9 ore. Costul combustibilului şi taxelor nu sare de 500 de lei, pe când un bilet de avion pentru o singură persoană sare de 1.000 de lei. 

Pe acelaşi subiect

Ana, turist: Pentru mine anul acesta este o variantă mai bună! Am făcut aşa un calcul, să ştii şi am ieşit un pic mai bine anul acesta cu maşina. Dacă mergi spre Salonic sunt undeva la 500 de lei. 

În funcţie de oraşul de domiciliu, putem ajunge în mai puţin de 10 ore în Bulgaria, Grecia, Turcia sau Muntenegru. 

Traian Bădulescu, consultant în turism: Foarte mulţi turişti aleg ca mijloc de transport autoturismul propriu pentru destinaţiile mai apropiate.  

Peste 200 de zboruri cu întârzieri într-o singură săptămână

Cine vrea totuşi să plece cu avionul, trebuie să se înarmeze cu răbdare şi să spere că nu va avea parte de situaţii neplăcute. Doar în perioada 1-7 iulie au fost întârziate peste 200 de zboruri cu mai bine de 60 de minute şi 19 au fost anulate

Roxana Ilinca, agenţie de turism: Avioanele sunt din ce în ce mai pline, locuri aproape că nu mai găsim pe zborurile spre Europa. Întârzierile din ultima vreme au fost o piedică în calea celor care şi-au luat vacanţă pe ultima sută de metri şi au dorit să meargă cu avionul. Din ce în ce mai mulţi turişti ne întreabă ce variante alternative pot găsi. 

Turiştii care cumpără vacanţa de la agenţie şi pleacă la bordul unui zbor charter sunt mai norocoşi. În acest caz, doar o situaţie neprevăzută îi poate reţine din drumul spre plajă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri economice » Cu maşina sau cu avionul în vacanţă? Cât costă drumul din Bucureşti până în Salonic şi ce rută e mai avantajoasă