Antena Meniu Search
x

Cum investești la bursă

Din cauza problemelor financiare cu care se confruntă, tot mai mulţi români caută soluţii pentru a-şi rotunji veniturile, iar unii dintre ei chiar au început să joace la bursă sau cel puţin să se informeze în legătură cu tot ceea ce presupune o asemenea acţiune.

de Redactia Observator

la 26.01.2024, 18:20

Tot mai mulţi români îşi doresc să înveţe să joace la bursă
Tot mai mulţi români îşi doresc să înveţe să joace la bursă - Profimedia (imagine ilustrativă)
  • Tot mai mulţi români îşi doresc să înveţe să joace la bursă.

Din start, specialiştii ne atrag atenţia că ideea de a juca la bursă nu înseamnă, neapărat, şi câştiguri uriaşe de bani sau chiar câştiguri măcar sigure de bani. Se consideră că a juca la bursă este o acţiune care implică numeroase riscuri şi prin care se pot câştiga bani în aceeaşi măsură în care se pot pierde bani.

Conform admiralmarkets.com, "persoanele fizice investesc la bursă în speranţa de a câştiga bani din creşterea valorilor mobiliare pe care le cumpără". Pe piaţa bursieră regăsim persoane particulare, dar şi fonduri de investiţii, fonduri speculative, fonduri de pensii, state, etc.

Cum se împart jucătorii de la bursă

În principiu, jucătorii de la bursă se împart în două categorii, respectiv în cumpărători şi în vânzători. Iar specialiştii de la admiralmarkets.com susţin că diferenţa dintre cele două categorii de jucători este cât se poate de clară.

Pe acelaşi subiect

Concret, cumpărătorii cumpără acţiuni pe piaţa bursieră, iar vânzătorii vând acţiuni pe piaţa bursieră. Ideal ar fi să cumpărăm o acţiune în momentul în care considerăm că preţul acestuia va creşte şi să vindem o acţiune în momentul în care suntem mulţumiţi cu profitul pe care ni l-ar aduce sau în momentul în care considerăm că preţul ei ar urma să scadă.

Cum puteţi învăţa să tranzacţionaţi la bursă

Pe internet există numeroase cursuri care vă pot ajuta să învăţaţi să tranzacţionaţi la bursă, iar specialiştii recomandă alegerea cursului care consideraţi că vi se potriveşte cel mai bine.

De asemenea, pentru debutanţi se recomandă, în prealabil, testarea cunoştinţelor cu ajutorul unui simulator de tranzacţionare online. Vă puteţi deschide un cont demo şi puteţi implementa toate cunoştinţele acumulate de-a lungul cursurilor accesate.

Secretele investiţiilor la bursă

Dacă sunteţi debutanţi în ceea ce priveşte ideea de a tranzacţiona la bursă, specialiştii recomandă să luaţi în calcul câteva idei extrem de importante. Pe de o parte, ideal ar fi să vă bazaţi pe ceea ce înseamnă diversificare, respectiv să nu investiţi toţi banii într-o singură acţiune pentru că eventualele probleme ale companiei respective pot pune investiţia în pericol.

Pe de altă parte, se recomandă ca, la început, să investiţi sume minime, mai ales pentru a vă obişnui cu senzaţia de a deţine o acţiune a unei societăţi cotată la bursă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri economice » Cum investești la bursă