Antena Meniu Search
x

Video Cum pot fi sesizate lucrările ilegale asupra monumentelor istorice din Bucureşti. Platforma e la îndemâna oricui

În vreme ce blocurile noi se ridică unde priveşti cu ochii, clădirile cu istorie zac în paragină şi uitare. Capitala e plină de construcţii de patrimoniu lăsate de izbelişte fie din lipsa de fonduri a proprietarilor, fie intenţionat. Multe ajung să fie demolate. Vestea bună este că o nouă platformă online îşi propune să schimbe asta. Noi toţi putem sesiza acolo orice intervenţii ilegale pe aceste clădiri istorice. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 29.01.2022, 14:41

Vezi și

112 Patrimoniu este o platformă de urgenţă, unde orice bucureştean poate sesiza lucrări ilegale sau nepotrivite asupra unui monument istoric sau asupra unei clădiri construite într-o zonă de patrimoniu din Capitală. Practic, orice persoană care intră pe această platformă poate sesiza astfel de lucrări ilegale, poate introduce şi adrese şi poate să încarce fotografii de acolo unde a descoperit respectivul şantier

Ce sesizări pot face bucureştenii

Bucureştenii pot sesiza situaţii precum schimbarea culorii unui monument istoric sau modificarea faţadei, până la demolarea ilegală a acestora. A fost ideea arhitecţilor din Capitală, astfel încât să afle în timp util toate aceste situaţii din Bucureşti. Şi sunt foarte multe. De la lansarea platformei şi până astăzi au fost încărcate zeci de sesizări.

Anul 2020 este unul de referinţă din acest punct de vedere, pentru că atunci au fost demolate cele mai multe monumente istorice din ultimii 30 de ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Cum pot fi sesizate lucrările ilegale asupra monumentelor istorice din Bucureşti. Platforma e la îndemâna oricui