Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video De câţi bani este nevoie pentru a acoperi cheltuielile unei familii cu doi copii. Bugetul necesar a crescut cu 5%

Cinci salarii minime pe economie. De atât ar fi nevoie pentru a acoperi nevoile unei familii cu doi copii. Specialiştii au calculat un buget de peste 10 mii de lei pe lună, mai mare cu peste 5 la sută faţă de anul trecut. 

de Redactia Observator

la 23.10.2024 , 20:52

Un român poate trăi decent cu aproape 4 mii de lei pe lună. Cel puţin aşa susţin autorii raportului. Doi adulţi au nevoie de peste 6 mii de lei pe lună, iar o familie cu doi copii cheltuie peste 10.400 de lei într-o lună. Studiul a fost făcut pe baza preţurilor de luna trecută.

Unde se duc banii

Dacă vorbim de familia luată ca referinţă, formată din doi părinţi şi doi copii, locuinţa înghite cei mai mulţi bani. Rata sau chiria înseamnă aproape 3 mii de lei, în medie. Mai adăugăm peste o mie de lei utilităţile şi dotarea casei. Până acum s-au adunat peste 4 mii de lei, aproape 40% din bugetul lunar. 

Vezi și

Mâncarea şi băutura sunt pe locul doi ca pondere în cheltuielile unei familii. Adică peste 2.000 de lei. Şi băturile alcoolice nu sunt incluse în calcul. Să ne uităm şi la celelalte "capitole" din buget. Îmbrăcămintea şi încălţămintea costă peste o mie de lei pe lună, mai mult decât educaţia şi cultura, care înseamnă 800 de lei. Pentru a-şi permite o vacanţă pe an, familia cu doi copii ar trebui să pună deoparte 300 de lei pe lună. Şi îi mai rămân în jur de 950 de lei pentru zile negre. 

  • Un adult: 3.900 lei
  • Doi adulţi: 6.400 lei
  • Doi adulţi şi un copil: 8.600 lei
  • Doi adulţi şi doi copii: 10.450 lei

     

  • Rata/chiria: 3.000 lei
  • Utilităţi: 750 lei
  • Mobilă/electrocasnice: 275 lei
  • TOTAL:  4.025 lei 
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi cere sfatul unui avocat înaintea unei tranzacţii imobiliare?
Observator » Ştiri economice » De câţi bani este nevoie pentru a acoperi cheltuielile unei familii cu doi copii. Bugetul necesar a crescut cu 5%