Antena Meniu Search
x

Delta Dunării atrage ca un magnet turiştii străini cu peisajele sale unice

Frumuseţea Deltei Dunării atrage un număr tot mai mare de turişti, mulţi dintre ei veniţi din străinătate. Unii dintre ei se cazează în staţiunile de pe litoral şi fac o excursie de o zi pe canalele Dunării.

Vezi și

Frumuseţea Deltei Dunării atrage un număr tot mai mare de turişti, mulţi dintre ei veniţi din străinătate. Unii dintre ei se cazează în staţiunile de pe litoral şi fac o excursie de o zi pe canalele Dunării. După o călătorie cu barca la doi paşi de familiile de pelicani, printre nuferi şi stufăriş, toţi ajung la aceeaşi concluzie. E un loc unic şi  merită văzut măcar o dată în viaţă.

Pelicanii par statuete, stau nemişcaţi în timp ce turiştii îi admiră şi le fac poze. În Deltă, milioane de păsări din peste 360 de specii vin an de an din Europa, Asia sau Africa.

"E atât de multă vegetaţie. Sunt multe păsări, adică mi-ar plăcea să văd şi mai multe, întotdeauna vrei să vezi mai mult, dar este frumos şi merită să vizitezi", spune un turist din Canada.

"Nicio experienţă nu a fost similară cu celelalte pe care le-am avut cu toţi turiştii. Uneori am avut pelicani foarte mulţi, alteori am avut din familia egretei sau din familia stârcului. Şi nu am avut niciun client nemulţumit. După ce au făcut această croazieră au zis şi ei că toată experienţa trebuie trăită. Oricum ai povesti-o nu se compară. Trebuie să vii aici pentru că nu ai termen de comparaţie", explică Diana Slav, managerul operaţional de programe al unei agenţii de turism.

Zilnic, zeci de ambarcaţiuni, cu sute de turişti români şi străini fac trasee cu barca în Delta Dunării. Unii rămân peste noapte în pensiunile din zonă, alţii se mulţumesc cu excursia de o zi. Aceşti turişti, de pildă, au ales a doua variantă. Sunt cazaţi în Mamaia şi au vrut să mai schimbe peisajul. 

Călătoria se încheie întotdeauna cu o masă pescărească. O asemenea experienţă costă 235 de lei, iar mâncarea e inclus în preţ. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Delta Dunării atrage ca un magnet turiştii străini cu peisajele sale unice