Antena Meniu Search
x

Domeniul care devine tot mai popular printre tinerii din România. Cu o investiţie de 6.000 de euro îşi pot transforma pasiunea în meserie

În aviaţie, cerul este limita. Iar asta o spun toţi cei care privesc pământul de la sute sau mii de metri altitudine. Tinerii au prins tot mai mult drag de planorism sau paraşutism, două sporturi cunoscute la noi în ţară. Unii fac asta doar din pasiune, iar alţii muncesc intens pentru o carieră. Iar special pentru ei, la Aerodromul din Deva au început înscrierile la cursurile unde vor învăţa să prindă aripi.   

de Redactia Observator

la 25.01.2024, 08:02

Vezi și

Tinerii prind aripi şi zboară. Norbert Scarlat are un palmares de invidiat, la doar 32 de ani. Şi-a petrecut jumătate din viaţă mai mult în aer decât pe pământ. A ajuns pentru prima dată la aerodrom când avea zece ani, iar acum a devenit unul dintre cei mai buni planorişti ai Europei.

Norbert Scarlet, instructor planor Aerodromul Deva: Am continuat cu planorul începând de la 16 ani și practic am cel puţin, 15 ani de când fac planorism. Acum sunt instructor.

Iar senzaţia pe care o simte în timpul zborului este una unică.

Norbert Scarlet, instructor planor Aerodromul Deva: Îţi oferă o oarecare libertate. Zborul cu planorul este comparabil cu zborul păsărilor. 

Pe acelaşi subiect

Şi nu este singurul tânăr care a ales să-şi urmeze visul din copilărie şi pe care să-l transforme într-o meserie. Claudiu a păşit pentru prima dată pe aerodrom în urmă cu patru ani, iar de atunci acolo pentru el este a doua casă.

Claudiu Pavel, mecanic: De mic am avut o pasiune pentru aviaţie. M-am înscris, iar în vara anului 2020 am început zborul. A fost superb! 

Cum vă puteţi transforma pasiunea în carieră

Iar dacă vă zboară gândul la o carieră în aviaţie o puteţi face. Însă, până acolo, aveţi nevoie de pregătire intensă.

Adrian Ţineghe, instructor avion: Cursul este împărţit în două etape. Partea teoretică şi partea practică. Partea teoretică include 50 de ore de teorie, din nouă materii, iar în partea practică sunt 40 de ore de zbor.

Dorel Vlasin: În urma acestui curs vor obţine o licenţă de zbor. 

Pentru tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 23 de ani, cursurile de la Aerodromul Deva sunt gratuite. În schimb, cei care depăşesc această limită de vârstă, trebuie să scoată din buzunar nu mai puţin de 6.000 de euro. Şi dacă vreţi să vă vedeţi visul împlinit, o puteţi face până pe 23 februarie, atunci când se termină înscrierile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Domeniul care devine tot mai popular printre tinerii din România. Cu o investiţie de 6.000 de euro îşi pot transforma pasiunea în meserie