Antena Meniu Search
x

Eusebiu este student și își caută un job. Cel mai important criteriu: "Să nu simt acea durere în suflet"

Un program de lucru flexibil, un mediu de lucru familiar şi un salariu cât mai mare - sunt cele mai importante cerinţe pentru care tinerii studenţi sunt dispuşi să-şi împartă programul între orele de curs şi un loc de muncă. Mulţi îşi doresc un intership pentru a stabili programul de lucru în funcţie de cel alocat studiului.

de Redactia Observator

la 07.03.2024, 14:10

Vezi și

Roxana are 29 de ani și ar fi dispusă să lucreze, dar cel mai important aspect pentru ea îl reprezintă programul de lucru.

Roxana Haisu, studentă: Nu îmi doresc să stau toată ziua la muncă, să-mi petrec toată viaţa practic la locul de muncă. Având şi doi copii, clar să fie un program flexibil şi în principal să se lucreze doar de luni până vineri şi sâmbătă - duminică să fie liber.

Plăcerea de a merge la serviciu, un criteriu important

Pentru alţi studenţi, plăcerea de a merge la serviciu, într-un mediu familiar, este cel mai important criteriu.

Pe acelaşi subiect

Eusebiu Micle, student: Să nu simt acea durere în suflet că iar trebuie să mă duc la muncă, că iar trebuie să petrec o grămadă de timp.

Anamaria Dragoș, studentă: Ce mă interesează pe mine la un loc de muncă este calitatea mediului în care lucrez şi aceasta aş vrea foarte, foarte mult să fie corelată cu un venit pe măsură.

Cel mai căutat domeniu este IT-ul

Iar cel mai căutat domeniu de către tineri este IT-ul. Mulți studenți care se angajează încă din facultate rămân la același loc de muncă și după finalizarea studiilor. Dar nu oricum, ci cu anumite pretenţii.

Sandra Nechita, reprezentant firmă IT: Un salariu cât mai mare, în primul rând, cam asta e principala cerinţă. Un program flexibil. Sunt mulţi care m-au întrebat dacă pot lucra remote.

8 din 10 tineri se angajează încă din facultate

Tinerii studenți şi-au putut căuta un job în cadrul unui eveniment organizat la Centrul Universitar Nord din Baia Mare.

Cosmin Sabo, reprezentant Centrul Universitar Nord Baia Mare: Un astfel de eveniment aduce multe paliere pentru tineri şi în care pot să se dezvolte. Interviuri, posibilităţi de angajare, tipuri de joburi, dar şi partea de antreprenoriat de care spuneam.

Potrivit datelor, 8 din 10 tineri se angajează încă din facultate. După perioada pandemei, unii studenți preferă să lucreze de acasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Eusebiu este student și își caută un job. Cel mai important criteriu: "Să nu simt acea durere în suflet"