Antena Meniu Search
x

Video Haos pe piața asigurărilor RCA. Guvernul a retras al doilea proiect de plafonare și anunță că va căuta"cele mai bune opțiuni"

Continuă haosul pe piaţa asigurărilor RCA. Plafonarea preţurilor a fost din nou amânată! A doua oară! Premierul a cerut alte discuţii suplimentare, în timp ce şoferii aşteaptă disperaţi o soluţie. "Proiectul de Hotărâre de Guvern privind limitarea tarifelor RCA, aflat pe agenda ședinței de Guvern, a fost amânat pentru a fi analizate cele mai bune opțiuni", anunță Executivul.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 29.03.2023, 18:36

Vezi și

"Cel mai probabil, săptămâna viitoare, proiectul privind plafonarea tarifelor RCA va ajunge din nou pe masa executivului, până atunci este posibil să fie făcute alte modificări. Este pentru a doua oară când guvernul amână această decizie legată de plafonarea tarifelor RCA. Săptămâna trecută a existat un proiect care prevedea plafonarea tarifelor RCA la prețurile din martie 2022, apoi a fost retras acel proiect. În această săptămână, ASF a venit cu o nouă formă a proiectului care prevede plafonarea tarifelor RCA la prețurile practicate de asiguratori pe data de 28 februarie 2023. Iată că nici acest proiect nu a trecut de Guvern. Între timp, șoferii așteaptă o decizie pentru că plătesc din ce în ce mai mult pentru asigurările obligatorii. Față de anul trecut sunt creșteri de prețuri și de până la  40%", transmite Mădălina Chiţac, reporter Observator.

Guvernul caută "cele mai bune opțiuni"

Aprobarea proiectului de Hotărâre de Guvern privind limitarea tarifelor RCA, aflată pe agenda ședinței de Guvern, a fost amânată. Executivul caută "cele mai bune opțiuni".

"În momentul de față, ceea ce se întâmplă piața RCA neliniștește foarte mulți cetățeni. Pentru mulți dintre români, inclusiv pentru noi, este greu de înțeles ceea ce s-a întâmplat într-o perioadă atât de scurtă de timp, când două societăți de asigurări au intrat în insolvență sau au dat faliment", spunea Nicolae Ciucă la începutul ședinței de Guvern

El a preciza că președintele ASF urma să vină în guvern pentru a susține un proiect de hotărâre de Guvern. "Vreau să fac mențiunea că în baza propunerii dumnealui și a analizei, voi lua o decizie în acest sens", încheia Ciucă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Haos pe piața asigurărilor RCA. Guvernul a retras al doilea proiect de plafonare și anunță că va căuta"cele mai bune opțiuni"