Video Ideea transformată în afacere de succes. O pensiune din Suceava şi-a făcut păstrăvărie în aer liber, pentru a atrage clienţi
Românii au prins gustul peştelui, fie că îl prepară acasă, fie că îl comandă la restaurante în vacanţă. Tot mai multe pensiuni din ţară şi au făcut propriile păstrăvării pentru a atrage turişti. Astfel, oaspeţii îşi pot alege masa de prânz sau cina direct din bazin.
- Power Couple, premiera sezonului 2, din 13 ianuarie, Luni, Marți și Miercuri 20:30, la Antena 1 și în AntenaPLAY
- Morţi suspecte la centrele de groază din Mureş, unde copiii erau spălaţi cu un burete de tablă, malnutriţi şi încuiaţi în camere murdare. Ce spune Protecţia Copilului
La această păstrăvărie din localitatea Cacica oaspeţii mănâncă peşte proaspăt în fiecare zi. "Cel mai recomandat este păstrăvul prăjit cu mămăliguţă şi usturoi, păstrăv la grătar cu sos de hribi, avem plachie de păstrăv, ceva mai uşor: file de păstrăv cu legume şi, la cerere, păstrăv file cu fructe de mare", spune Nuța Mușină, bucătar complex turistic.
De la o simplă idee, la afacere
Bazinele în care cresc peştii sunt alimentate cu apă de munte. "Este o tehnologie nouă, să spun. Se foloseşte foarte mult în ţările nordice, în Canada, în America. Nu ai nevoie de un pârâu; apa este dintr-un puţ forat şi apa se recirculă. Volumul de apă care se schimbă în 24 de ore este undeva între 5 şi 10% din volumul total al apei care circulă în păstrăvărie", arată Ilie Mușină, administrator păstrăvărie.
Totul este automatizat, până şi hrănirea peştilor: "Acesta este o hrănitoare automată. Bazinele sunt dotate cu hrănitori automate. Hrăneşte din două în două ore şi, în funcţie de cantitatea de peşte din bazin, programăm câte secunde să meargă hrănitoarea".
- Drogurile sintetice fac ravagii printre adolescenți. Formulele chimice noi au efecte devastatoare asupra inimii
- Ideea transformată în afacere de succes. O pensiune din Suceava şi-a făcut păstrăvărie în aer liber, pentru a...
- EXCLUSIV. Ministrul Finanțelor, Tánczos Barna, recunoaște că se ia în calcul creșterea TVA de la 19% la 21%:...
- Alimentul care va ajunge mai repede şi mai ieftin pe mesele românilor. Cum a fost posibil: "Nu o să mai scumpim"
- Rodica a cumpărat anul trecut un apartament de 75.000 de euro. Acum costă aproape dublu: "E o investiţie"
Investiţie de 1 milion de euro
Investiţia s-a ridicat la 1 milion de euro, iar jumătate din fonduri au fost de la Uniunea Europeană. Întregul proiect cuprinde un proces amplu. Porneşte de la incubaţia icrelor şi ajunge până la păstrăvul adult care este servit de către clienţi.
Pentru a atrage clienţi, o pensiune tot din Suceava şi-a făcut propria păstrăvărie în aer liber. "Pentru a creşte păstrăv avem nevoie de apă de calitate, apă de izvor, cum o avem noi aici, apă subterană, nu apă de râu, care, la o temperatură de 12 grade, ne avanajează pe timp de iarnă", Gheorghe Dumitrescu, administrator păstrăvărie.
"Ciorbiţă foarte bună de peşte, care conţine scoici, creveţi, inclusiv crap. Crapul prăjit, păstrăvul afumat, păstrăvul în crustă de parmezan care este un deliciu şi nu în ultimul rând păstrăvul cu seminţe de pin care este la mare căutare", spune Cristina Cucu, şef de sală.
Un kilogram de păstrăv viu costă 40 de lei, iar cel afumat ajunge la 90 de lei. Consumul de peşte în România a crescut de la 6,5 kg pe an în urmă cu un deceniu, la 8,5 kg pe an pentru fiecare locuior.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰