Antena Meniu Search
x

Se anunţă noi taxe pentru proprietarii de maşini, din 2018: impozite mici pentru motoare mari

În 2018 se anunţă taxe şi impozite noi pentru proprietarii de maşini. Taxa pentru poluare va fi introdusă curând. Ministrul Mediului anunţă că nu renunţă.

Vezi și

În 2018 se anunţă taxe şi impozite noi pentru proprietarii de maşini. Taxa pentru poluare va fi introdusă curând. Ministrul Mediului anunţă că nu renunţă. Însă, un coleg parlamentar vine cu o nouă idee. Să se schimbe impozitele. Pentru maşinile puternice să scadă, de pildă, de la peste 2.000 de lei, la 350 de lei. În schimb, să crească pentru cei care acum plătesc mai puţin, deşi maşinile lor au motoare mai mici.

Milioanele de şoferi de maşini din România au un nou motiv de dispută. Un parlamentar vrea să modifice modul în care sunt impozitaţi proprietarii de maşini.

Proiectul de lege care a fost depus în Senat impune o taxă de 6 bani pe centimetru cub pentru motoarele mai mici de doi litri. Pentru cele peste această capacitate, impozitul va fi dublu. Însă, mult mai mic decât cel plătit astăzi. 

Practic, impozitele anuale pentru motoarele mari ar putea fi de 10 ori mai mici. Pentru cele sub 2000 de centimetri cubi, ar putea creşte cu zeci de lei. 

Sunt şi şoferi care sunt de acord că luxul se plăteşte. Acest tânăr spune că un impozit de peste două mii de lei este normal.

Nu la fel de încantaţi sunt şoferii care au sub capotă motoare mai puţin puternice. 

De la anul pare sigură o taxă nouă. Calculată în funcţie de capacitatea cilindrică, norma de poluare şi emisiile de dioxid de carbon.

Calculele făcute de specialiştii din piaţa auto indică o taxă şi de 200 de euro pe an pentru maşinile Non Euro sau Euro 1 şi o valoare de aproape 50 de euro pentru Euro 5 sau Euro 6. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Se anunţă noi taxe pentru proprietarii de maşini, din 2018: impozite mici pentru motoare mari