Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Litoralul, luat cu asalt de bugetarii cu vouchere de vacanţă. Abia se mai găsesc locuri de cazare la mare

Bugetarii au salvat turismul românesc anul acesta. Majoritatea angajaţilor de la stat au ales să folosească voucherele de vacanţă pe litoral. Din această cauză au existat şi probleme.

de Redactia Observator

la 08.08.2018 , 21:42

Bugetarii au salvat turismul românesc anul acesta. Majoritatea angajaţilor de la stat au ales să folosească voucherele de vacanţă pe litoral. Din această cauză au existat şi probleme.

La Mamaia hotelurile şi pensiunile sunt ocupate în proporţie de aproape 90 la sută. Cea mai ieftină cazare este în jur de 2.500 de lei, iar cea mai scumpă depăşeşte 4.000 de lei, adică peste 1.000 de euro. 

Aceeaşi situaţie este valabilă şi în cazul staţiunii Vama Veche.  

Vezi și

ELENA OPREA, mamager hotel:

Gradul de ocupare este 100%. Poate doar câte o cameră într-o singură zi din săptămână. Foarte mulţi turişti anul acesta şi-au rezervat vacanţele prin tichete de vacanţă. Au trimis tichetele prin curierat, astfel încât să îşi garanteze rezervarea. 

Voucherele de vacanţă le-au adus însă şi probleme celor care au vrut să îşi facă rezervări din bugetul propriu. 

RAZVAN PASCU, specialist în turism:

Unii hotelieri au încercat să anuleze anumite rezervări, motivul principal fiind că nu vrut să aştepte să primească banii înapoi de la stat şi dacă au avut o ofertă cu bani cash au preferat să o ia pe aceea şi să anuleze o rezervare care era deja făcută. 

Voucherele de vacanţă sunt o afacere şi pe internet, una ilegală însă. Mulţi bugetari care nu pleacă în vacanţă vând tichetele la preţuri reduse. 

BOGDAN TRIF, ministrul Turismului:

Fiecare voucher de vacanţă este personalizat cu numele posesorului şi cu CNP-ul. Deci cei care le cumpără, riscă să fie păcăliţi şi cel care cumpără şi utilizează în mod ilegal acel voucher de vacanţă riscă amenzi drastice. Noi facem controale în acest sens. 

Cei care îşi vând voucherele riscă o amendă de până la 27 de mii de lei. Valoarea unui singur tichet este de 1.450 de lei. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri economice » Litoralul, luat cu asalt de bugetarii cu vouchere de vacanţă. Abia se mai găsesc locuri de cazare la mare