Antena Meniu Search
x

Video Marcel Ciolacu a vorbit de reducerea prețurilor la alimente în prima ședință a cabinetului: "Oamenii să simtă asta în preţurile unor produse de bază"

Imediat după investire, Guvernul Ciolacu a trecut la treabă: seara trecută a adoptat prima Ordonanţă de Urgenţă. Cea prin care s-au comasat o serie de ministere. Printre măsurile anunţate tot aseară de noul prim-ministru se numără însă şi reducerea prețurilor la alimentele de bază.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 16.06.2023, 14:49

Vezi și

Mădălina Chiţac, reporter Observator: "În prima ședință a cabinetului Ciolacu s-a discutat despre prețurile produselor alimentare. Spune noul premier că este posibil ca, în perioada următoare, executivul să vină cu o măsură în ceea ce privește adaosul comercial de la produsele alimentare. Acesta ar putea să scadă în așa fel încât alimentele să fie mai ieftine și să le și permită un număr mai mare de români. În prezent, nu există o lege care să spună până la cât poate merge acest adaos comercial. În unele magazine am putea vorbi despre un adaos de 30-40%, dar există și magazine în care acest adaos poate ajunge și la 300%. Datele oficiale arată că faptul că în ultimul an alimentele s-au scumpit în medie cu peste 18%, dar există și produse alimentare în cazul cărora vorbim despre creșteri și de peste 50%."

Avalanșă de promisiuni în prima ședință a guvernului Ciolacu

Prima şedinţă a noului Executiv a început cu o avalanşă de promisiuni. În România va curge lapte şi miere...

Marcel Ciolacu, premierul României: "Am dat colegilor mei primele drafturi de ordonanțe. Reducerea prețurilor la alimente de baza, sprijinirea procesării de alimente, schema de susținere a industriei materialelor de construcţii, plus introducerea energiei verzi în firmele agricole."

Pe acelaşi subiect

Marcel Ciolacu, premierul României: "Alături de acest demers avem alte măsuri ţintite, pentru a susţine agricultura, construcţiile şi energia."

Noul ministru al Economiei, Radu Oprea,  este sigur că Produsul Intern Brut va creşte. Promite şi noi locuri de muncă, dar şi salarii pe măsură. "Ne propunem să redresăm, să echilibrăm balanţa comercială, prin a produce cât mai multe materiale de construcții în România. Ne propunem să mai creem cel puţin 20.000 de locuri de muncă noi", a adăugat acesta.

Inflaţia este coşmarul tuturor - al românilor şi al guvernanţilor. Însă premierul şi miniştrii săi promit că o vor aduce la un prag normal, iar preţurile vor scădea.

Radu Oprea: ministrul Economiei: "Una dintre primele cauze care au generat inflaţia a fost tocmai aceasta a precarităţii lanţurilor de aprovizionare. Mai multă producţie în România înseamnă competiție mai mare şi va însemna preţuri scăzute. Deci inflaţia se va diminua."

Marcel Ciolacu, premierul României: "Oamenii să simtă asta în preţurile unor produse de bază."

Marcel Boloş: ministerul Finanţelor: "Ţinta de reducere a inflaţiei este un alt obiectiv important pe care Guvernul României şi l-a propus, iar aici, fiind vorba de un mix de politici monetare şi politică fiscală. Probabil săptămâna viitoare, vom avea întâlnirea inclusiv cu Banca Naţională a României."

Premierul Marcel Ciolacu anunţă şi modificări importante la legea salarizării, dar şi în economie şi lansează un avertisment pentru angajaţii de la stat.

Marcel Ciolacu, premierul României: "Statul român nu mai poate plăti, doar pentru ca bugetarii să vină la birou. Avem de livrat ţinte şi jaloane din PNNR şi nu putem rata nimic. Pensiile speciale, legea salarizării şi managementul companiilor de stat. Mandatul acestui guvern este despre reforme şi economii."

Câte dintre aceste promisiuni vor fi respectate... vom vedea în lunile următoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi avut nevoie recent de meseriaşi şi nu aţi găsit?

Observator » Stiri economice » Marcel Ciolacu a vorbit de reducerea prețurilor la alimente în prima ședință a cabinetului: "Oamenii să simtă asta în preţurile unor produse de bază"