Antena Meniu Search
x

Maşini de sute de mii de euro, în topul listei de preferinţe a românilor

Ferrari, Lamborghini sau Porsche sunt mărcile de autoturisme de lux care se regăsesc pe lista de preferințe a șoferilor români, în primele cinci luni ale lui 2016.

Ferrari, Lamborghini sau Porsche sunt mărcile de autoturisme de lux care se regăsesc pe lista de preferințe a șoferilor români, în primele cinci luni ale lui 2016.

Din statistica Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) reiese că, în intervalul ianuarie — mai 2016, marca smart a contabilizat 783 de unități atât noi, cât și second-hand, în creștere cu 11,38% față de primele cinci luni din anul anterior. Din acest total, 149 de exemplare s-au încadrat la categoria unități noi înmatriculate.

Totodată, românii au înmatriculat 113 autoturisme marca Jaguar, mai multe cu 43% comparativ cu perioada ianuarie — mai 2015, dintre care 71 rulate. De asemenea, au fost înregistrate 282 de unități Porsche (204 second hand), dar și 9 Maserati, dintre care 6 unități noi.

La categoria mașini de lux, în primele cinci luni ale anului, au fost consemnate șase unități Ferrari (creștere de 20% față de perioada similară din 2015), două Lamborghini și un exemplar Lotus second hand.

Cea mai redusă frecvență a înmatriculărilor a fost, în mai 2016, la mărcile: Subaru (7 unități), Maserati (3), Bentley, DS și Mercedes-AMG (2 unități), respectiv Alfa Romeo, Aston Martin, Infiniti și SsangYong (câte un exemplar).

sursa: AGERPRES

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Maşini de sute de mii de euro, în topul listei de preferinţe a românilor