Antena Meniu Search
x

Video Metoda prin care unii români fac bani imediat după sărbători. Nu le trebuie decât conexiune la Internet

E vremea reducerilor! Românii vând pe internet cadourile de sărbători care nu le-au fost pe plac. Platformele de anunţuri s-au umplut cu oferte la haine, încălţăminte, jocuri video şi parfumuri! Trei din 10 români dau cadourile mai departe. Obiceiul se practică şi în Occident, dar ce-i drept mai puţin. Doar unul din 10 francezi face asta.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 02.01.2023, 21:31

Vezi și

"Cei mai realişti cred că vânzarea produselor pe Internet e cea mai bună alternativă. O platformă de comerţ electronic internaţională a raportat chiar în prima zi de Crăciun peste 650.000 de anunţuri noi postate", spune Mădălina Iacob, reporter Observator.

Cadouri returnate în magazine

Altă variantă este returnarea la magazin a darului sub aşteptări. Pentru asta, e nevoie de un bon-cadou, pe care nu scrie preţul, dar care permite persoanei nemulţumite să dea înapoi obiectul dezamăgirilor. "Anul acesta am văzut o creştere a ratei de retur cu 10 la sută faţă de o perioadă obşinuită. Media pe piaţa din România pentru fashion pe rata de retur este de 30 la sută", spune Raluca Radu, manager magazin online fashion. 

Cei nemulţumiţi de cadouri, dar care sunt firi practice, nu îl returnează, ci îl redirecţionează. "Cred că le dăruiesc altcuiva, cel puţin mama primeşte tot ce nu îmi vine", mărturiseşte o femeie. "La un Secret Santa, am primit un cadou de la un coleg cu care nu rezonam. Şi l-am facut cadou mai departe, cum face toată lumea", povesteşte altcineva. 

Pe acelaşi subiect

Unii scot darurile la vânzare

În fine, cine vrea să aibă un câştig de pe urma cadoului nedorit, îl scoate la vânzare. Face şi o reducere, aşa că toată lumea este mulţumită. "Sunt foarte multe anunţuri! Este absolut normal să dăm mai departe ce nu mai purtăm şi da, pe bani, pentru că trebuie să fie apreciat. Încurajez şi nu doar eu, este un trend mondial", a explicat Claudia Nicolau Penda, fondator grup Facebook. 

Mult mai bine ar fi, însă, dacă românii nu şi-ar ţine dorinţele secrete. "Noi toţi cădem pradă cadourilor neinspirate şi cumpărăturilor care nu au legătură cu ce ne dorim. Şi uite aşa ne umplem vieţile şi dulapurile de haine inutile pe care apoi le vindem cu mai puţini bani decât am cumpărat", adaugă Claudia Nicolau Penda, fondator grup Facebook. 

Un bilet la film sau teatru, o excursie sau un voucher la mall pot salva întotdeauna situaţia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Metoda prin care unii români fac bani imediat după sărbători. Nu le trebuie decât conexiune la Internet