Antena Meniu Search
x

Curs valutar

În minivacanţa Sfânta Maria, aproape 300 de mii de turişti vor fi la mare

Începe cea mai aglomerată minivacanţă a anului, pe litoral! Aproape 300 de mii de turişti sunt aşteptaţi pe litoral în cele cinci zile libere de Sfânta Maria.

de Redactia Observator

la 14.08.2018 , 21:15

Începe cea mai aglomerată minivacanţă a anului, pe litoral! Aproape 300 de mii de turişti sunt aşteptaţi pe litoral în cele cinci zile libere de Sfânta Maria. De la nord la sud, staţiunile sunt ocupate în procent de aproape sută la sută şi orice rezervare anulată este preluată de alt turist în mai puţin de două minute. Când hotelurile sunt pline, campingurile oferă cea mai ieftină şi sigură cazare. Festivităţile de la Constanţa dedicate Zilei Marinei sunt atracţia micii vacanţe care începe mâine. Dar mai sunt şi alte distracţii în program.

Distracţia e în toi chiar dacă mica vacanţă a bugetarilor începe abia mâine. Cei care au amânat rezervările până în ultima zi, n-au avut nicio şansă azi la recepţiile hotelurilor. 

Iar rezervări s-au făcut indiferent de tarif. 450 de lei costă o noapte într-un hotel de trei stele din Mamaia. Şi 2000 una la cinci stele. Mai sunt libere doar câteva apartamente de lux, care costă 4000 de lei pe noapte. 

Vezi și

CRISTINA BÂRCĂ, director de vânzări la un hotel de cinci stele din Mamaia:

Vorbim de apartamente cu terase proprii, vorbim de conditii cu un confort sporit. 

Goana după un loc de cazare poate înseamna în aceste zile o cursă infernală. De la nord la sud, staţiunile sunt pline de turişti. 

Discuţie reporter-proprietarul unei vile din Mamaia:

- Nu a anulat nimeni?

- Nu au anulat, toată lumea a venit acum în august. Nimeni nu ratează. Dacă vă arăt câte telefoane am primit, ziceţi că doamna lucrează la telefoane probabil.

Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că jumătate din numărul turiştilor care vin în aceste zile la mare sunt deja la a doua vacanţă din sezonul estival. Alternativa hotelurilor rămân apartamentele din staţiuni. 

A plătit 800 de lei pe noapte pentru un apartament cu trei camere. Ieftină şi sigură rămâne vacanţa în camping. 

Unii şi-au adus în rulotă tot confortul de acasă. Pe terasa din iarbă se simt în faţa televizorului ca în propria sufragerie. 

În mica vacanţă de Sfânta Maria, va fi distracţie în apă dar şi pe nisip.  

O mulţime de evenimente sunt programate în aceste zile. 

După Neversea vine Sunwaves. Unul dintre cele mai vechi festivaluri de muzică electronică va transforma nisipul din Mamaia într-un imens ring de dans. 

Sunt concerte şi în Vama Veche, de miercuri până duminică. Staţiunea tinerilor îi va fi aduna sâmbătă şi pe pasionaţii de surfing, într-un concurs pe valuri.

Vor fi petreceri cu spumă pe plajă şi în parcurile de distracţii. 

Paris Hilton va face un show de zile mari într-un club din Mamaia, pe 18 august. 

Atracţia minivacanţei este de departe Ziua Marinei Române. Se estimează că, şi în acest an, festivităţile vor aduna peste 10 mii de oameni pe faleza din Constanţa. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri economice » În minivacanţa Sfânta Maria, aproape 300 de mii de turişti vor fi la mare