Antena Meniu Search
x

Video Moscova a schimbat strategia. Armata rusă atacă în valuri zeci de orașe și sate din estul Ucrainei

Estul Ucrainei este sub foc continuu. Zeci de oraşe sunt atacate simultan din aer şi de pe uscat de armata rusă. Kievul cere insistent armament greu, dar statele NATO nu ar fi de acord să furnizeze sisteme de rachete sau tancuri de ultimă generaţie. Alianţa ar vrea să reducă pe cât posibil riscul unei confruntări între blocul nord-atlantic şi Moscova. 

de Redactia Observator

la 26.05.2022, 19:36

Vezi și

După 3 luni de război cu succese minore, Moscova a schimbat strategia. 40 de oraşe din est sunt atacate simultan. Cea mai mare mobilizare de trupe este în zona oraşelor Severodoneţk, Lîsîceansk, Zolote şi Katerynivka. Tancurile ruseşti sunt la porţile acestor oraşe unde se duc lupte intense. Se folosesc inclusiv rachete de mare precizie. Rachetele Iskander pot distruge orice pe o rază de 500 km cu o abatere de doar doi metri.

Serghei Haidai, guvernator Lugansk: Ruşii şi-au trimis toate trupele să atace regiunea Lugansk, să ocupe oraşele. Atacă aceeaşi poziţie timp îndelungat, 4 ore, de exemplu. Apoi atacă folosind unul sau două unităţi de infanterie. Dacă nu au succes, cei care au rămas în viaţă se întorc şi reîncepe atacul artileriei.

40.000 de oameni trăiesc în zonele controlate de ruşi din regiunea Donbas

Iar Rusia vrea să le facă paşapoarte, inclusiv celor din Mariupol, ca să îi recunoască drept cetăţeni ruşi. Despre pace nu se poate discuta încă. Negocierile sunt, pentru moment, oprite, iar Volodimir Zelenski a refuzat cu fermitate sugestia făcută de un fost oficial american, care crede că pentru a fi pace Ucraina trebuie să renunţe la teritoriile din sud-estul ţării.

Pe acelaşi subiect

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Fostul secretar de stat american Kissinger a călătorit din trecut şi a zis că părţi din Ucraina ar trebui date Rusiei pentru a evita îndepărtarea Rusiei de Europa. Pare că domnul Kissinger încă se ghidează după un calendar din 1938.

Ce pierderi a suferit armata rusă de la începutul războiului

În peste 3 luni de război, armata rusă a suferit pierderi uriaşe în oameni şi echipament militar. Cel puţin 15.000 de soldaţi ruşi au murit în Ucraina, potrivit serviciilor britanice, şi Moscova tot nu a reuşit să îşi atingă obiectivele.

Pentru prima dată de la începutul războiului, Vladimir Putin a vizitat în spital soldaţii răniţi pe front. Însoţit de ministrul apărării şi de medici, liderul de la Kremlin a vorbit cu fiecare.

Ucraina ar vrea şi un schimb de prizonieri. În schimbul eroilor din Azovstal, care s-au predat zilele trecute. Moscova nu exclude această posibilitate, dar vrea să îi judece înainte. Ucraina a condamnat la închisoare pe viaţă mai mulţi soldaţi ruşi găsiţi vinovaţi pentru crime de război.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Moscova a schimbat strategia. Armata rusă atacă în valuri zeci de orașe și sate din estul Ucrainei