Antena Meniu Search
x

O companie uriaşă din Germania a ales România pentru o investiţie de 1 miliard de euro

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, joi, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii executivi ai companiei germane Varta, prilej cu care a subliniat importanţa acordată de Guvern investiţiilor, în special în domenii cu nivel înalt de tehnologizare.

de Redactia Observator

la 09.06.2022, 15:23

Baterie Varta
O companie uriaşă din Germania a ales România pentru o investiţie de 1 miliard de euro - Shutterstock

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit joi cu reprezentanţi executivi ai companiei Varta, fiind prezentate planurile de dezvoltare ale companieI în România.

”Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, astăzi, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii executivi ai companiei germane Varta. Cu acest prilej, au fost prezentate planurile de dezvoltare ale companiei germane în România”, transmite Executivul.

Premierul Nicolae Ciucă a subliniat importanţa acordată de Guvern investiţiilor, în special în domenii cu nivel înalt de tehnologizare, domenii de viitor, care contribuie atât la dezvoltarea economică, precum şi la crearea de noi locuri de muncă.

Conform unei analize publicate recent de Agerpres despre piaţa maşinilor "verzi" care prinde avânt în România, investiţia vizată de Varta se ridică la un miliard de euro şi are ca scop o unitate de baterii pentru maşini electrice.

Pe acelaşi subiect

Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanţii Varta

În februarie 2022, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, discutase şi el cu reprezentanţii Varta, lider mondial în producţia de baterii, despre "o investiţie de sute de milioane de euro". Liderul social-democrat şi-a exprimat de atunci dorinţa ca viitoarea fabrică a companiei germane să se construiască tot în România, la fel ca cea de la Braşov, şi anunţa că se va găsi sprijinul guvernamental în acest sens.

"Angajamentul PSD în această guvernare este de a pune oamenii şi economia pe primul loc. De aceea, toate eforturile noastre sunt canalizate pentru a atrage mari investiţii directe în România, care să contribuie la relansarea economiei şi la creşterea nivelului de trai pentru cetăţenii noştri. Astăzi am avut o întâlnire extrem de bună cu reprezentanţii Varta, lider mondial în producţia de baterii. Am discutat despre o investiţie de sute de milioane de euro, doar în prima fază, şi foarte multe locuri de muncă. Îmi doresc ca viitoarea fabrică a companiei germane să se construiască tot în România, la fel ca cea de la Braşov, care a fost o poveste de succes", scria Ciolacu, pe Facebook.

El afirma că este convins că se va găsi sprijinul guvernamental spre o decizie "rapidă şi pozitivă". "Sunt convins că vom găsi tot sprijinul guvernamental pentru a face împreună o foaie de parcurs care să ne ducă spre o decizie rapidă şi pozitivă! Românii au nevoie de locuri de muncă bine plătite şi sigure, iar PSD va fi întotdeauna alături de oameni!", a adăugat Ciolacu. 

Piaţa maşinilor verzi, în dezvoltare în România

România, la început de drum în ceea ce priveşte fabricile de baterii destinate maşinilor electrice

România nu dispune, la ora actuală, de o unitate de producţie pentru baterii destinate maşinilor electrice, însă la orizont se întrevăd o serie de investiţii pe acest segment.

Varta vizează România ca locaţie pentru o investitie de un miliard de euro într-o unitate de baterii pentru maşini electrice. De asemenea, compania germană Draxlmaier a anunţat că va investi 200 de milioane de euro la Timişoara, în următorii şase ani, pentru o fabrică de baterii pentru maşini electrice.

În acelaşi timp, Rombat a anunţat, în 2021, că va începe să furnizeze celulele pentru bateriile litiu-ion destinate maşinilor electrice, în noua fabrică din Bucureşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » O companie uriaşă din Germania a ales România pentru o investiţie de 1 miliard de euro