Antena Meniu Search
x

Video O lecţie care poate da aripi unei afaceri cu iz de poveste. Experienţa nu e necesară, iar preţul porneşte de la 60 de lei

Cea mai bună masă de Paşte este împreună, dar cea mai arătoasă are, printre platourile cu mâncare, şi decoraţiuni. Câteva flori, nişte coşuri de răchită şi neapărat... lumânări! Se vând foarte bine în magazinele de specialitate, dar pot fi făcute şi hand-made. În Bucureşti, au loc ateliere de lumânărit, unde poţi învăţa această artă. 

Andra Costea
de Andra Costea

la 06.05.2024, 17:56

Vezi și

Laura a ales ca în această vacanţă de Paşte să încerce ceva nou şi să îşi facă singură decoraţiunile pascale. "Mi-am dat voie în ultima vreme, în ultimii ani să experimentez lucruri frumoase şi pe care sufletul meu m-a împins să le fac. Este o atmosferă prietenoasă, am vrut să văd cum e de la început. Să torni vasul, să pui ceara, să îţi creezi propriul tău mic, mică bijuterie", spune Laura.

O experienţă care costă şi 200 de lei

"Deşi par doar nişte ustensile de laborator, dacă adăugăm ceară, uleiuri parfumate şi decoraţiuni naturale vom obţine o lumânare perfectă pentru masa de Paşte", transmite Andra Costea, reporter Observator.

"Am adus ideea asta a recipentelor în formă de ou care sunt foarte colorate şi vesele", explică Emilia Frunzaru, trainer de lumânărit. "Având două, una o să o dăruiesc şi una o să o pun pe masa de Paşte... Mi se pare interesant, creativ şi este ceva nou", spune un participant la atelier.

Pe acelaşi subiect

O formă de artă plină de beneficii

Poate fi privită şi ca o simplă distracţie, însă este o formă de artă plină de beneficii.

"Deseori aud replici care zic vai ce bine mă simt, mă simt ca un copil. Deci ei poate vin cu scopul de relaxare şi apoi îşi dau seama că e o joacă şi se simt foarte bine. Avantajul este faptul că se creează lucruri frumoase, se întâmplă prietenii inclusiv între mine şi ei. Învaţă să îşi coordoneze foarte frumos corpul cu mintea, să creeze un produs de la capăt cu un proces întreg şi pe lângă asta îşi dezvoltă şi aptitudini de lucru manual. Am ales materia primă sustenabilă, folosim ceară de soia şi uleiuri parfumate speciale pentru lumânări pe lângă asta sunt recipientele care deseori sunt şi ele realizate manual", adaugă Emilia Frunzaru, trainer de lumânărit.

Experienţa nu este necesară, iar preţul unui atelier de lumânărit variază între 60 şi 200 de lei în funcţie de cantitatea de ceară folosită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri economice » O lecţie care poate da aripi unei afaceri cu iz de poveste. Experienţa nu e necesară, iar preţul porneşte de la 60 de lei