Antena Meniu Search
x

O nouă modă în România. Ce fac de Crăciun companiile care își iubesc angajații

Managerii unei companii își pot arăta în multe feluri aprecierea pentru angajați. Și ar avea motive: un angajat care se simte apreciat la locul de muncă devine mult mai productiv, dar și mult mai puțin dispus să caute un loc de muncă mai bine plătit.

Managerii unei companii își pot arăta în multe feluri aprecierea pentru angajați. Și ar avea motive: un angajat care se simte apreciat la locul de muncă devine mult mai productiv, dar și mult mai puțin dispus să caute un loc de muncă mai bine plătit.

Managerii din România par din ce în ce mai dispuși să învețe de la „omologii” lor din Occident, unde companiile acordă o mare importanță culturii organizaționale și confortului angajaților în timpul orelor de muncă.

Iarna bate la ușă, a nins deja pe arii extinse în România, iar luna cadourilor va debuta peste câteva zile. Acum este momentul pentru companii să-și arate aprecierea pentru angajați, fără să apeleze la creșteri salariale pe care nu și le permit. Totul este mult mai simplu. Iată care sunt cele mai apreciate cadouri pe care angajații occidentali le primesc din partea companiilor la care lucrează:

Sunt invitați la o petrecere organizată acasă la manager

Una dintre strategiile utilizate în Occident pentru motivarea angajaților este organizarea unei petreceri acasă la managerul companiei. Acesta începe să fie privit, în acest fel, mai mult ca un prieten și un colaborator al subalternilor decât un șef autoritar, care îi poate concedia dacă fac cea mai mică greșeală. O astfel de abordare are menirea de a le oferi angajaților un plus de siguranță cu privire la locul de muncă, fapt ce generează o creștere a productivității lor.

Primesc o umbrelă cadou

În perioadele de timp în care ploaia pare să fi pus stăpânire pe oraș, companiile care își respectă angajații se arată îngrijorate de confortul acestora și le oferă umbrele personalizate. Reprezentanții companiilor pot găsi în mediul online diferite tipuri de umbrele, care diferă în funcție de mărime și model și care pot fi achiziționate în număr mare pentru a fi suficiente indiferent de numărul angajaților, după cum vedem la promotion.eu.

Primesc un card cadou pentru o seară la restaurant

Un card cadou pentru o seară la restaurant pentru două persoane poate fi cel mai inspirat cadou pe o companie l-ar putea oferi unui angajat. În acest fel, angajatul va înțelege că spațiul său personal îi este respectat și că nu trebuie să se simtă obligat să-i invite în oraș și pe ceilalți colegi ai săi.

O sticlă cu vin sau cu whiskey

O sticlă cu vin sau cu whiskey este acel gen de cadou care nu dă niciodată greș. Fiecare angajat va aprecia un astfel de dar, cu atât mai mult cu cât nu va fi oferit cu ocazia unei sărbători, ci într-o zi obișnuită de muncă. Elementul surpriză poate avea efecte pozitive nebănuite!

Câte un buchet de flori

În timp ce bărbații primesc o sticlă cu vin, angajatele companiei ar putea primi câte un buchet de flori din partea managerilor, în numele firmei la care lucrează cu toții. Se vor simți apreciate și vor înțelege că sunt norocoasele ocupante ale unui loc de muncă la care alții nici nu visează.

Mâncare din partea firmei

La fiecare sfârșit de săptămână de lucru, unele companii comandă mâncare la un restaurant care asigură livrare la sediul firmei. Angajații au ocazia să socializeze și altfel decât în strict interes de serviciu, iar o astfel de abordare poate fi privită și ca o activitate de team building (însă mult mai ieftină decât un team building clasic!).

Foto: pixabay.com

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » O nouă modă în România. Ce fac de Crăciun companiile care își iubesc angajații