Antena Meniu Search
x

OMV Petrom va plăti taxa de solidaritate, spune ministrul Finanțelor: Aşteptaţi luna iunie

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a declarat duminică, că OMV va plăti taxa de solidaritate. ”Aşteptaţi luna iunie”, a spus ministrul, arătând că această taxă se declară pe 25 iunie şi se plăteşte pe 25 iunie, pentru că acesta este termenul legal pentru impozitul pe profit. 

de Redactia Observator

la 27.02.2023 , 09:00

OMV Petrom va plăti taxa de solidaritate, spune ministrul Finanțelor: Aşteptaţi luna iunie
OMV Petrom va plăti taxa de solidaritate, spune ministrul Finanțelor: Aşteptaţi luna iunie - Hepta

”Eu rămân la ceea ce am spus, va plăti. Aşteptaţi iunie. Ceea ce lumea uită este că această taxă se declară pe 25 iunie şi se plăteşte pe 25 iunie. Înainte nu poate să plătească şi dacă ar vrea pentru că acesta este termenul legal pentru impozitul pe profit”, a spus ministrul.

Adrian Câciu a precizat că vor mai fi discuţii şi cu Comisia Europeană, ca să fie lucrurile şi mai clare. ”Comisia  înleles toate scăpările din Regulament, am şi spun că ar trebui să revină cu o clarificare la regulament”, potrivit News.ro.

Despre o altă companie, Black Sea Oil & Gasse, ministrul a spus că şi aceasta se încadrează în Regulamentul european

Articolul continuă după reclamă

Câciu: M-am luptat pentru supraimpozitarea acestor companii

Pe acelaşi subiect

”Acest regulament nu a trecut pe la ministrul de finanţe sau pe la miniştrii de finanţe din statele membre. Trebuie înţeles un lucru, acolo a fost făcut regulamentul ( la miniştri Energiei, nr), nu la finanţe”, a spus ministrul, arătând că ar fi fost corect să treacă şi pe la ECOFIN.

Despre speculaţiile că nu s-a dorit ca OMV Petrom să plătească această taxă, ministrul a răspuns: ”Total fals, resping categoric ca ministru de finanţe şi a făcut-o şi premierul, această ordonanţă a fost asumată la nivelul întregii coaliţii, a fost avizată şi de ministrul energiei şi de ministerul de externe şi cel de justiţie. Resping categoric orice fel de intenţie de a sugera că aici s-a făcut, că s-a lucrat cumva, aveţi în faţă pe omul care a luat acestor companii un miliard de euro, sunt unul dintre cei care în coaliţie şi guvern m-am luptat pentru supraimpozitarea acestor companii”, a spus ministrul. 

Despre veniturile pe care statul le estimează din taxa de solidaritate, ministrul Câciu a spus că ”este de 3,9 miliarde lei, în total” în timp ce din supraimpozitare s-au strâns 15 miliarde.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Unde petreceţi minivacanţa de Rusalii?
Observator » Stiri economice » OMV Petrom va plăti taxa de solidaritate, spune ministrul Finanțelor: Aşteptaţi luna iunie