Oradea a atras 240 de milioane de euro fonduri europene, în ultimul deceniu
S-a dezvoltat într-un deceniu cât alte oraşe în zeci de ani şi asta pentru că a golit rezerva de fonduri europene! Oradea este municipiul care seamănă din ce în ce mai mult cu un oraş occidental.
S-a dezvoltat într-un deceniu cât alte oraşe în zeci de ani şi asta pentru că a golit rezerva de fonduri europene! Oradea este municipiul care seamănă din ce în ce mai mult cu un oraş occidental. Autorităţile locale au atras fonduri europene de sute de milioane de euro, iar investiţiile serioase din ultima perioadă atrag acum şi turişti, dar şi noi locuitori.
240 de milioane de euro. Cam atât a obţinut administraţia locală în ultimul deceniu ca să schimbe faţa oraşului. Cu banii europeni, în Oradea s-au renovat clădiri, s-a modernizat sistemul de termoficare şi s-au construit poduri.
Acum, Primăria are o listă cu sute de proiecte în valoare de peste 300 de milioane de euro.
Avem două proiecte importante. Achiziția unui număr de 20 de noi tramvaie. Vrem să achiziţionăm şi 10 de autobuze hibrid, valoarea investiţiei este de peste 40 de milioane de euro - viceprimar Mircea Mălan
- Decizie fără precedent a unei instanţe româneşti: 4 invitaţi la o nuntă trebuie să plătească despăgubiri...
- Primul oraş din România care are o reţea de defibrilatoare mobile în școli: "Ne-am gândit că am putea investi...
- Trei maşini, avariate la Oradea din cauza vântului puternic. Crengi groase, smulse şi azvârlite de rafale
- Trei zboruri Oradea - Munchen, operate de Lufthansa săptămânal de la 1 iunie. "Timp de transfer, 40 de minute"
- Un avion care zbura spre Oradea a aterizat de urgenţă pe Otopeni, după ce piloţii au declarat stare de urgenţă...
Sarcina de a atrage fonduri europene revine unei echipe a Primăriei.
Nu e nimic extraordinar, se reduce totul la a înțelege că este o oprtunitate fantastică să accesezi aceste fonduri europene, apoi muncă. Se stă aici până la momentul în care toate documentele sunt în regulă, se verifică, se înscriu, se depun astfel încât ele să fie declarate câştigătoare - viceprimar Mircea Mălan
Pe lista schimbărilor mai apar reabilitarea a zeci de clădiri, transformarea mai multor străzi în spații pietonale şi construirea de parcări special destinate turiştilor şi navetiştilor. Toate în următorii ani.
Investiţiile sunt un magnet pentru turişti. Practic, numărul lor îl depăşeşte acum pe cel al locuitorilor.
Oradea a fost desemnat cel mai eficient şi sigur oraş al ţării. În plus, este singurul loc din România care face parte din reţeaua europeană Art Nouveau.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰