Antena Meniu Search
x

Video Oul vândut cu 150 de lei bucata. Afacerea cu care a dat lovitura un tânăr de 19 ani din Arad

Un tânăr din Arad şi-a transformat pasiunea pentru păsări într-o adevărată afacere. În ferma sa creşte 700 de exemplare de păsări exotice sau de casă, care îi asigură o producţie generoasă de ouă pe care le trimite peste tot prin lume. De la papagali, struţi sau păuni, ferma e plină de păsări neaşteptate pentru ţara noastră. De unde a pornit această pasiune aflaţi în materialul următor.

de Redactia Observator

la 15.02.2023, 16:51

Vezi și

Denis are doar 19 ani, dar a reuşit deja să îşi tranforme pasiunea într-o afacere. Creşte nu mai puţin de 700 de păsări rare.

Afacerea cu care a dat lovitura un tânăr de 19 ani din Arad

Denis: Ciao, ce fac copiii? Rico, ce faci fetiţa? Îmi dai picioruşul? Nu se sperie, vin la noi. Intru să le fac curăţenie şi ei vin la mine pe spate.

Mihai Caba, tatăl: E o pasiune comună, pe care o moşteneşte de la mine. De mic a iubit animalele şi a crescut cu ele şi le-a îndrăgit, ne bucurăm că merge pe drumul ăsta

Pe acelaşi subiect

Denis este student al Universităţii de Ştiinte Agricole din Cluj Napoca, aşa că ştie exact cum să-şi îngrijească păsările. Printre exemplarele cu care se mândeşte sunt struţii emu. Pe timp de iarnă, păsările ajung să facă până la aproximativ 25 de ouă.

Denis Caba, fermier: Ouăle de emu ajung undeva la 600-700 de grame, echivalentul a 15, 20 de ouă de gaină. La începutul sezonului sunt la 150 de lei bucata, iar pe final de sezon 100 de lei, le trimitem atât în țară, cât și în afară.

Ouăle pe care le produce la ferma din Arad ajung până în ţări îndepărtate precum Cuba, Pakistan sau Algeria. Pe lângă papagali, prepeliţe, raţe şi turturele, Denis mai creşte şi unele dintre cele mai rare specii de păuni.

Denis Caba, fermier: Un păun poate să pornească de la 100 de euro şi poate să ajungă chiar şi al 600, 700, 1000 de euro în funcţie de culoare. Depinde foarte mult de cum sunt crescute, dacă sunt crescute lângă om automat că vor fi mult mai blânde

Denis nu se opreşte aici şi vrea să ajungă, anul acesta, la 1000 de exemplare de păsări. Şi vrea neapărat, în curtea sa, măcar o pereche de lebede

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Oul vândut cu 150 de lei bucata. Afacerea cu care a dat lovitura un tânăr de 19 ani din Arad