Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pandemia a crescut preţul locuinţelor vechi

Pandemia a crescut preţul locuinţelor vechi. Şi asta pentru că oamenii afectaţi de criză au căutat să dea cât mai puţini bani pe case. Orientarea către locuinţele vechi le-a permis însă vânzătorilor să crească preţurile acestor imobile.

de Andra Mitu

la 23.10.2020 , 17:41

  • Piața imobiliară a fost afectată de pandemia de coronavirus.
  • În primele 9 luni ale anului tranzacțiile au scăzut cu opt procente.

Cum s-a simţit această nouă preferinţă a românilor în preţuri aflaţi din materialul video de mai sus.

La fel ca toate domeniile de activitate și piața imobiliară a fost afectată de pandemia de coronavirus.

În primele 9 luni ale anului tranzacțiile au scăzut cu opt procente. totusi oamenii nu au renuntat la ideea de a fi proprietarii unei locuinte. au schimbat doar tipul de casa. astfel cu veniturile afectate de criza, romanii s au îndreptat mai degrabă spre locuințele vechi, mai ieftine. Ceea ce le a permis proprietarilor sa mai ridice preturile.

Vezi și

Asa ca diferența de preț între un apartament nou și unul vechi este acum de 60 de euro pe metru pătrat. Fata de 110 euro, cât era anul trecut.

Clienții se îndreaptă spre locuințe în blocuri vechi și din cauza cotei de 19% a TVA-ului pentru locuințe noi mai scumpe de 450.000 lei.

De curând, Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege care prevede o cota de tva de 5 la suta și pentru locuințele de peste 450 de mii de lei. Pentru ca acest proiect sa devina lege, trebuie promulgat de președintele iohannis.

Andra Mitu Like
Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri economice » Pandemia a crescut preţul locuinţelor vechi