Antena Meniu Search
x

Video Preţul carburanţilor a explodat. Unde găseşti benzină şi motorină ieftine în Bucureşti

Preţurile carburanţilor continuă să crească accelerat. Practic, am ajuns să avem ziua şi scumpirea, timp în care benzina premium a sărit de 7 lei pe litru. Sunt cele mai mari valori înregistrare în ultimii ani.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 28.01.2022, 13:48

Vezi și

Dacă suntem din Bucureşti şi vrem să scăpăm cât mai ieftin atunci când alimentăm, cel mai bine pare a fi să mergem în sectoarele 5 ş 6, dacă avem motoare pe benzină. În zona Şoseaua Alexandriei sau Prelungirea Ghencea, la benzinăriile de acolo, putem găsi un litru de benzină la preţul de 6,52 lei.

Dacă alimentăm cu motorină, putem ieşi mai ieftin în sectoarele 1 şi 4, la preţul de 6,55 - 6,56 lei pentru un litru de sortiment standard.

Preţurile variază mult de la o benzinărie la alta, chiar dacă se află în acelaşi sector al Capitalei, astfel că cel mai bine este să comparăm aceste preţuri pe internet.

De ce s-au scumpit carburanţii

Pe acelaşi subiect

În ceea ce priveşte mecanismul din spatele acestor scumpiri am vorbit cu mai mulţi specialişti care ne-au explicat că la bază stau câţiva factori foarte simpli: pe de-o parte creşterea dolarului, pe de altă parte creşterea preţului barilului de petrol. 

Iar în ceea ce priveşte scumpirea petrolului şi aici explicaţiile sunt destul de simple: multe ţări încep să îşi revină economic după impactul iniţial al pandemiei, iar pe de altă parte vorbim despre tensiunile din zona de Est a Europei, care urcă preţurile la tot ceea ce înseamnă combustibil.

Posibile ieftiniri în următoarea perioadă

În Bucureşti, benzina premium a ajuns la 7,58 lei pe litru, iar motornina premium la 7,26 lei pe litru. 

Aşadar la un rezervor de 40 de litri, un plin de benzină ne costă peste 300 de lei.

Specialiştii spun că este posibil să vedem foarte uşoare ieftiniri în următoare perioadă, însă totul ţine foarte mult şi de situaţia de securitate din Rusia şi Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri economice » Preţul carburanţilor a explodat. Unde găseşti benzină şi motorină ieftine în Bucureşti