Antena Meniu Search
x

Preţuri record la carburanţi în România. A fost depăşit pragul de 8 lei pe litru

Preţul carburanţilor a depăşit pragul de 8 lei pe litru în unele staţii din România, atingând un record pentru piaţa din ţara noastră în contextul cererii mari de carburanţi.

de Redactia Observator

la 08.03.2022, 12:36

Un bărbat alimentează cu carburant maşina
Preţuri record la carburanţi în România. A fost depăşit pragul de 8 lei pe litru - Shutterstock

Preţul carburanţilor în România a depăşit în aceste zile pragul de 8 lei pe litru, arată datele din Monitorul Preţurilor la Carburanţi, aplicaţie lansată de Consiliul Concurenţei, conform Agerpres. Depăşirea pragului de 8 lei pe litru reprezintă un record pentru piaţa din România şi vine în contextul cererii mari de carburanţi şi al preţurilor ridicate la toate mărfurile pe plan mondial.

Astfel, un litru de benzină premium costă 8,14 lei la benzinăriile OMV din comuna Cornu şi MOL din Buşteni, pe DN 1. Alte benzinării din apropiere comercializează şi ele carburanţii la aproape 8 lei. De exemplu, un litru de benzină premium la staţia Rompetrol din Comarnic costă 7,91 lei, la Petrom Buşteni costă 7,85, iar la Lukoil Azuga 7,92 lei.

Motorina premium costă şi ea peste 8 lei la aceleaşi benzinării OMV şi MOL (8,08 lei pe litru) şi foarte aproape de acest prag la Rompetrol, Lukoil şi Petrom.

Preţuri mari pentru barilul de petrol şi gazele naturale

Pe acelaşi subiect

Barilul de petrol pe piaţa europeană a depăşit luni, 130 de dolari şi se tranzacţiona, marţi, cu 125 de dolari, pe fondul invadării Ucrainei de către Rusia. 

Războiul declanșat de Rusia în Ucraina împinge o lume întreagă către criza economică. Preţul barilului de petrol se apropie îngrijorător de valoarea înregistrată în timpul crizei economice din 2008. Vorbim, practic, de cel mai mare preţ înregistrat în ultimii 14 ani. Petrolul a depăşit pe piaţa Brent nivelul de 139 de dolari, recordul absolut al preţului petrolului fiind de 147,50 de dolari / baril.

Preţul gazelor naturale a atins luni dimineaţa un nou maxim istoric pe piaţa europeană, după ce SUA au anunţat că ar putea impune restricţii pentru importurile de petrol rusesc, o deciziei care ar crea noi îngrijorări pe pieţele de materii prime, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Preţuri record la carburanţi în România. A fost depăşit pragul de 8 lei pe litru