Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Românii mănâncă cea mai scumpă carne de porc din Europa

Românii mănâncă cea mai scumpă carne de porc din Europa. Fermierii noştri vând kilogramul de carne de porc în viu cu aproape 50 la sută mai scump faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

de Greta Neagu

la 15.01.2020 , 23:07

Românii mănâncă cea mai scumpă carne de porc din Europa. Fermierii noştri vând kilogramul de carne de porc în viu cu aproape 50 la sută mai scump faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pesta porcină a făcut ravagii peste tot în lume, cererea de materie primă a crescut, la fel şi preţurile, care doboară record după record. 

Începutul de an a venit cu o scumpire exagerată la carnea de porc, ceea ce ne-a făcut fruntaşii Europei la acest capitol. 

Este cu 13,4% faţă de media Uniunii Europene. Faţă de Franţa cu 23,4%, faţă de Germania 8,9%, Polonia 14,3% şi Spania 19,8%. 

Vezi și

Abatoarele cumpără carnea de porc în viu de la porţile fermierilor la un preţ mediu de 2 euro şi 24 de cenţi. Adică 10 lei pe kilogram. Mai departe, o vând cam cu 15 lei, urmând ca, în magazine, să ajungă la un preţ mediu de 20 de lei pe kilogram. 

Cei din domeniu vin şi cu explicaţii. pesta porcină a distrus aproape toate fermele din lume, aşa că bătălia se dă acum pe o producţie tot mai mică şi tot mai scumpă. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Aşa că Germania, Spania, Ungaria şi Slovenia au devenit principalele ţări din care importăm carnea de porc. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În ţară, fermierii se plâng că, în ciuda preţurilor mai mari, vânzările merg tot mai prost. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Carnea de porc este cea mai căutată de români şi acoperă aproape jumătate din consumul de carne. 

Greta Neagu Like
Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri economice » Românii mănâncă cea mai scumpă carne de porc din Europa