Antena Meniu Search
x

Video Schimbări radicale la parcările din Bucureşti. Preţurile scad în unele zone şi apare abonamentul de 250 lei pe lună

Se pregăteşte o reformă pentru parcările publice din Bucureşti. Iar asta nu îi interesează doar pe bucureştenii, ci şi pe cei mulţi care ajung prin Capitală. Cea mai bună veste este că va dispărea cu totul tariful de 10 lei pe oră. Şi taxele pentru abonamente se vor schimba. Municipalitatea vrea să introducă un abonament cu tarif unic pentru toate parcările publice din Bucureşti.

de Redactia Observator

la 03.08.2022, 13:26

Vezi și

Se schimbă cu totul regulile de tarifare şi zonele delimitate pentru parcările publice. Municipalitatea vrea să renunţe de tot la tarifele exorbitante stabilite în CGMB în 2019 pentru parcările publice şi să aprobe un abonament unic, la un preţ suportabil, spun ei, cuprins între 200 şi 250 de lei pe lună.

În baza abonamentului bucureştenii vor putea să parcheze oriunde în parcările publice din Bucureşti iar abonamentul va fi valabil inclusiv pentru riverani, doar că locul lor de parcare nu va mai fi rezervat. În plus, se schimbă şi zonele.

Andreea Milea, reporter Observator: Primăria Capitalei vrea să modifice cu totul regulile pentru parcările publice, adică parcările administrate de Compania Municipală de Parking. Concret, Primăria vrea să renunţe definitiv la tarifele stabilite în 2019 de Consiliul General cu privire la abonamentele pentru parcările publice şi să introducă un abonament fix cu un preţ cuprins între 200 şi 250 de lei pe lună. În baza acestui abonament, bucureştenii pot parca peste tot în oraş, acolo unde sunt parcări publice.

Partea interesantă este că acest abonament se va aplica şi pentru riverani, însă aceştia nu vor mai avea posibilittea să îşi rezerve locul de parcare în cazul în care locuiesc într-o zonă unde sunt parcări publice.

În paralel, Municipalitatea are de gând să comaseze şi zonele de tarifare, să comaseze zona 0 şi zona 1 pentru care să perceapă un tarif de 5 lei pe oră. Asta înseamnă că se renunţă la tariful de 10 lei pe oră perceput pentru zona 0 de acum, adică Centrul Bucureştiului. Rămâne zona 2, cu 2.5 lei pe oră pentru perfieria oraşului. Toate aceste reguli ar urma să se aplice de pe 15 august sau cel puţin 20 august, dacă Municipalitatea va avea timp să facă toate aceste modificări. Tot de pe 15 august apar şi amenzi pentru cei care nu plătesc parcările publice, este vorba despre o sancţiune de 200 de lei şi maşina blocată în parcare. 

Noile reguli se vor aproba până la 20 august, spune municipalitatea. Între timp se stabilesc noi locuri publice de parcare. De la 11.900 de locuri publice câte erau la începutul anului, acum sunt 12.190 iar până la 15 august vor fi 14.000. Primăria promite locuri în plus până ajungem la 100.000 de locuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Schimbări radicale la parcările din Bucureşti. Preţurile scad în unele zone şi apare abonamentul de 250 lei pe lună