Antena Meniu Search
x

Video Serviciile pe care le putem plăti legal doar cu tichete. De câte are nevoie un prestator pentru a beneficia de asigurare de sănătate şi pensie

Vom putea plăti, legal, menajerele, bonele sau grădinarii, fără contract. Platforma electronică unde sunt înregistrați atât prestatorii de servicii, cât și beneficiarii, este, în sfârşit, funcțională după patru luni de amânări, iar plata se face prin tichete. Doar zece lucrători casnici s-au înscris până acum.  

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 24.04.2024, 21:37

Vezi și

Oana este bonă pentru animele de mai bine de 10 ani. Are grijă de pisici atât în propria locuinţă, cât şi la ele acasă. 

Oana Berbece, bonă pentru animale: Vin cu toată încrederea la tine şi îl lasă şi pleacă. De cele mai multe ori îi cazez pentru o săptămână, dar au fost cazuri în care îi cazez şi 2 săptămâni.

Plimbarea animalelor de companie şi hrănirea lor, igienizarea locuinţei, întreţinerea spaţiilor verzi, toaletarea pomilor, călcatul rufelor sau tăierea lemnelor sunt doar câteva dintre cele 25 de activităţi casnice reglementate de stat. 

Ce valoare au tichetele

Pe acelaşi subiect

Florentina Lazăr, reporter Observator: Beneficiarii trebuie să își facă un cont pe platforma tichete.anofm.ro. La fel și lucrătorii casnici, iar pe site sunt postate ofertele și solicitările. Plata se face prin intermediul unor tichete în valoare de 15 lei.

Din care 3 lei reprezintă constribuţiile la stat. Prestatorul de servicii poate beneficia de asigurări de sănătate şi pensie dacă preschimbă cel puţin 85 de tichete pe lună, adică o valoare de cel puţin 1.275 lei. 

Corina Scarlat, purtător de cuvânt ANOFM: Tichetele pot fi cumpărate de către beneficiarul activităţilor casnice prin platforma sau de la agenţiile de forţa de muncă pe hârtie.

Câte tichete au fost cumpărate

Începutul e timid. Doar 18 tichete au fost cumpărate până acum şi puţin peste 10 lucrători casnici s-au înscris pe platformă.

Zugrav: Noi preferăm banii cash, e mult mai simplu şi mult mai ok pentru noi. 

Ţinta este ca până la finalul anului cel puţin 20.000 de prestatori de servicii, care acum lucrează la negru, să treacă în legalitate. 

Răzvan Băicoianu, dresor canin: Scapi de contractele de prestări servicii şi depunerea actelor către ANAF cel mai important e faptul că ai toate datele acolo şi beneficiarii nu-şi mai pun întrebarea dacă e real profilul.

Miruna Pascu: O să mă înscriu pentru că persoanele de acolo sunt verificate şi o să stau relaxată în vacanţă ştiind că pisica este pe mâini bune. 

Lucrători trebuie să aibă minim 16 ani

Lucrătorii casnici trebuie să aibă vârsta de cel puţin 16 ani şi pot să-şi desfăşoare activitatea fără să piardă indemnizaţiile de şomaj sau de minimă incluziune. 

Corina Scarlat, purtător de cuvânt ANOFM: Şi angajatorii pot solicita cumpărarea acestor tichete şi tichetele pot fi date ca bonusuri angajaţilor.

Angajatorii care cumpără peste 600 de tichete pentru un salariat într-un an, beneficiază de 50 de tichete gratis anul viitor. În cazul persoanelor fizice, la 600 de tichete cumpărate primesc 75 gratis. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri economice » Serviciile pe care le putem plăti legal doar cu tichete. De câte are nevoie un prestator pentru a beneficia de asigurare de sănătate şi pensie