Antena Meniu Search
x

Video Staţiunea care atrage investitori din toată ţara. Terenurile concesionate cu 0,6 euro mp se vând ca pâinea caldă

Un nou sat de vacanţă se conturează în creierii munţilor, în judeţul Gorj. Aproape 100 de case şi pensiuni se construiesc într-un cadru natural deosebit. Investitori din toată ţara au concesionat terenuri în Cheile Olteţului, tocmai pentru că au simţit potenţialul turistic important al micii aşezări. Au reguli importante de respectat: nu se fac hoteluri mari şi nici construcţii de toate culorile.   

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 01.03.2024, 17:29

Vezi și

Ciripit de păsări, susurul apei şi o privelişte superbă. Asta e în jurul celor care ajung în satul de vacanţă ce se conturează în Cheile Olteţului din Gorj.

Diana Speretoiu, reporter Observator: În total, sunt 88 de loturi ce vor fi concesionate. Nu vom vedea aici însă hoteluri impunătoare. Sunt trasate restricţii de înălţime şi de culori, iar ca materiale de construcţie se va pune accent pe lemn şi piatră

Investitor: Gărduţ făcut din bile manele, frumos. Aici, în spatele dvs. va veni scara care coboară în jos. (n.r. Scara din lemn) tot, tot tradiţională, că n-avem ce face.

Ovidiu, printre primii investitori care au concesionat teren

Ovidiu este printre primii investitori care au concesionat teren în satul de vacanţă. Aproape a terminat pensiunea la care lucrează de trei ani. De Paşte, speră să primească primii oaspeţi.

Ovidiu Dina, investitor: Cum este zona. Pe lemn, trebuie să mergem, pe piatră. Dar oricum, tradiţional. Să fie alb, că alb ne cere şi în proiecte şi în tot. Da, 13 metri jumătate la vârf (n.r. înălţimea). Ne încadrăm. Am mers după proiect.

De Mărţişor, Tina a luat la pas Cheile Olteţului împreună cu soţul ei.

Tina, turistă: E un loc ideal pentru a te reculege. E un loc unde poţi veni cu mic, cu mare. Poţi face drumeţii la pas. Te poţi şi căţăra dacă ai şi condiţie fizică. E o zi foarte frumoasă. Am făcut poze la ghiocei, albăstrele.

Peisaje care îţi taie răsuflarea şi locuri de vizitat legendare

Dincolo de peisajele care îţi taie răsuflarea, cei care ajung în acest colţ de munte, au multe de vizitat. De la mânăstirea Polovragi, un lăcaş vechi de peste cinci secole, drumul ne duce la Peştera Polovragi. Legendara casă a lui Zamolxe a fost vizitată, anul trecut, de 50.000 de turişti.

Ion Pătroescu, ghid turistic: Pe lângă această peşteră, avem mult mai multe grote şi peşteri la nivelurile superioare cu acces pentru toate persoanele. Peştera Roşie, Peştera Portocalie. Putem coborî să vedem cel mai îngust canion din Europa. Putem să facem traseul de pe apă, pe cursul râului Olteţ.

Terenurile sunt concesionate cu 0,6 euro metrul pătrat

Terenurile din satul de vacanţă sunt concesionate cu 0,6 euro metrul pătrat, pe o perioadă de 49 de ani. S-au dat ca pâinea caldă tocmai pentru că mulţi investitori din Gorj, Dolj, Bucureşti sau Constanţa au simţit potenţialul turistic al zonei. Au mai rămas 16 loturi. De utilităţi trebuie să se ocupe autorităţile.

Gheorghe Epure, primar Polovragi: O pensiune e funcţională, dar sunt în construcţie vreo patru, cinci şi în acest an se vor construi peste 15 pentru că au început să solicite certificate de urbanism în vederea construirii de case de vacanţă şi pensiuni.

Localitatea Polovragi e deja staţiune turistică de interes local. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Staţiunea care atrage investitori din toată ţara. Terenurile concesionate cu 0,6 euro mp se vând ca pâinea caldă