Tensiunile dintre SUA şi Iran ne scumpesc benzina!
Benzină mult mai scumpă şi un dolar extrem de puternic! Asta ne aşteaptă şi pe noi în urma conflictului Statelor Unite ale Americii cu Iran. O spun specialiştii de pe piaţă.
Benzină mult mai scumpă şi un dolar extrem de puternic! Asta ne aşteaptă şi pe noi în urma conflictului Statelor Unite ale Americii cu Iran. O spun specialiştii de pe piaţă. Dar şi oficialii Băncii Naţionale estimează o nouă creştere a preţului petrolului anul acesta. Primele efecte le vom simţi curând.
Creşterea preţului petrolului se reflectă imediat în preţul benzinei şi motorinei. Nici de data aceasta, scenariul nu va fi diferit, spun economiştii. Este o chestiune doar de timp până tarifele vor exploda.
Întreaga situaţie este analizată atent de BNR, iar estimările sunt sumbre.
Tensiunile dintre SUA şi Iran se simt şi în buzunarele noastre. Barilul de petrol a atins cel mai mare nivel din ultimii 4 ani şi a ajuns la 76 de dolari. Şi nu se opreşte.
- Rusia anunţă că nu poate accepta planul lui Trump pentru pace în Ucraina: Nu rezolvă cauzele conflictului
- Trump ameninţă Iranul cu bombardamente. Ayatollahul Khamenei i-a recomandat să-şi reconsidere declaraţiile, ca...
- SUA pun la cale falimentul Iranului. Cum au de gând americanii să prăbuşească economia ţării din Orientul...
- Putin este de acord să îl ajute pe Trump să intermedieze negocierile nucleare cu Iranul - Bloomberg
- Iranul şi-a plasat în stare de alertă maximă toate sistemele de apărare, de teama unui atac coordonat SUA-Israel
Benzina şi motorina se apropie la unele benzinării şi de 6 lei litru. Tot pe fondul crizei, dolarul tot creşte. Astăzi aproape că a atins 4 lei. Iar, unii analişti spun că s-ar putea chiar să avem de pierdut şi de pe urma unor posibile restricţii de import şi export.
Ilan Laufer, fost ministru pentru mediul de Afaceri: "În cazul în care vor exista sancţiuni, România se va alinia. Există un parteneriat între România şi Iran pe mai multe domenii, inclusiv pe agricultură, dar şi pe altele. În acele zone evident că putem să ne aşteptăm pe termen scurt la anumite scăderi."
Anul trecut, Romania a trimis către iranieni pepeni, mere, pere, gutui în valoare de aproape 13 milioane de euro. Şi noi am importat de la ei struguri uscaţi, papaya, caise, cirese în valoare de peste 200 de milioane de euro.
Domeniile principale de import din Iran vizează ţiţeiul, produse petrochimice, fructe proaspete şi deshidratate.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰