Antena Meniu Search
x

Numărul turiștilor străini în România e în creștre

România a crescut într-o iarnă cât alte ţări în patru, la numărul de turişti! Mai exact, ţara noastră devine o destinaţie tot mai cunoscută inclusiv pentru străini. Mai sunt însă multe lucruri de pus la punct, pentru a concura cu cele mai vizitate state europene.

de Redactia Observator

la 31.12.2019, 23:23

Vezi și

România a crescut într-o iarnă cât alte ţări în patru, la numărul de turişti! Mai exact, ţara noastră devine o destinaţie tot mai cunoscută inclusiv pentru străini. Mai sunt însă multe lucruri de pus la punct, pentru a concura cu cele mai vizitate state europene. Chiar şi aşa, oaspeţii care ajung pentru prima oară în România se declară cuceriţi pe loc.

Suntem la 34 de kilometri de Odorheiul Secuiesc. Aici, într-un mic sat din Harghita, turiştii sunt atraşi de o călătorie care îi duce parcă înapoi în timp.

Maşinile sunt lăsate în parcări, iar vizita la Vărşang se face în căruţe trase de cai. Şi tot din trăsuri, oaspeţii admiră şi peisajele pitoreşti.

În codrul din apropiere, turiştii au vizitat şi cascada Vărșag, pe care gerul din ultimele zile a făcut-o şi mai spectaculoasă.

Ei sunt doar o mică parte din oaspeţii care vin în număr tot mai mare la noi în ţară.

În sezonul de iarnă au fost cu 8,6% mai mulţi turişti străini în România faţă de iarna 2017-2018.

Iar tendinţa este în continuă creştere, spun hotelierii români.

Doar în primele 10 luni din 2019, turiştii străini au cheltuit la noi, în medie, câte 2.605 lei de persoană, arată cele mai recente date ale Institutului de Statistică.

La nivel european, Spania a condus topul celor mai populare destinaţii de iarnă pentru turiştii străini. Este urmată de Italia, Marea Britanie, Austria, Germania şi Franţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Numărul turiștilor străini în România e în creștre