Antena Meniu Search
x

Video Un kilogram de căpşuni a ajuns să coste mai mult decât un kilogram de carne

Au apărut la vânzare primele căpşuni româneşti. Iar dacă anul trecut vi s-au părut scumpe, anul acesta preţul este şi mai mare. Un kilogram de căpşuni a ajuns să coste mai mult decât un kilogram de carne. Chiar şi aşa, clienţii nu lipsesc. 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 09.04.2022, 21:20

Vezi și

E abia început de aprilie, dar unii producători au început deja să-şi vândă direct la şosea fructele care s-au copt în sere. Nu au concurenţă, ca la piaţă. Este şi cazul lui Thomas, un tânăr cultivator din Odoreu.

Şi familia Hotca are o afacere dulce, dar va culege roadele mai târziu. Fiind în câmp, cultura se dezvoltă mai greu. De asemenea, facturile mari şi vremea rea îi obligă să ajusteze preţul, ca să-şi recupereze investiţia. Peste 7.000 de euro au fost cheltuiţi numai pentru a proteja fructele de frig şi grindină. 

Marin Hotca, cultivator: Uite, pe asta a afectat-o frigul, pentru că nu am apucat să pun solariile mai repede. A afectat şi plantele şi ne-a afectat şi pe noi, pentru că ne-a redus puţin din producţie.

Căpșunile se vor ieftini în luna mai

Pe acelaşi subiect

În aceste condiţii, căpşunile vor fi culese abia peste câteva săptămâni, aşa că prețul va fi mai scăzut. Chiar şi aşa, familia Hotca ar putea obţine în jur de 16 lei pe kilogram.

Larisa Hotca, cultivator: Noi poate nu vom ieşi chiar la început cu ceilalţi producători de sere, în schimb vom ieşi la câteva zile distanţă, sperăm să prindem un preţ suficient de bun.

Sezonul căpșunilor este abia la început. În luna mai vor fi cu adevărat vedetele tarabelor din piețe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Un kilogram de căpşuni a ajuns să coste mai mult decât un kilogram de carne