Antena Meniu Search
x

Ungaria cumpără gaz rusesc. Ministrul Szijjarto, în vizită la Moscova, pentru a obține 700 mil. metri cubi suplimentari de gaz

Ministrul ungar de Externe Peter Szijjarto efectuează joi o vzită la Moscova, pentru a discuta despre noi livrări de gaze naturale, anunţă Fidesz, partidul premierului ungar Viktor Orban, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 21.07.2022, 16:03

Ungaria cumpără gaz rusesc. Ministrul Szijjarto, în vizită la Moscova, pentru a obține 700 mil. metri cubi de gaz
Ungaria cumpără gaz rusesc. Ministrul Szijjarto, în vizită la Moscova, pentru a obține 700 mil. metri cubi de gaz - Profimedia Images

”Cu scopul de a garanta securitatea aprovizionării energetice a Ungariei, Guvernul a decis să cumpere 700 de milioane de metri cubi suplimentari de gaze naturale faţă de cantităţile deja prevăzute în contractele pe termen lung”, anunţă Fidesz într-un mesaj postat pe Facebook.

Vizita la Moscova a șefului diplomației ungare are loc la o zi, după ce Comisia Europeană a prezentat planul menit să asigure că cele 27 de state membre pot gestiona o eventuală întrerupere totală a furnizării gazelor ruseşti. Potrivit planului, consumul de gaze va fi redus în întreg blocul cu 15% de la 1 august 2022, până la 31 martie 2023 din cauza îngrijorărilor că UE va avea dificultăţi nu numai să umple capacităţile de stocare a gazelor înainte de debutul iernii, dar şi pentru a asigura provizii suplimentare în lunile mai reci, relatează Euronews.

UE şi partenerii săi occidentali au acuzat Rusia că a folosit gazul furnizat Europei ca răzbunare împotriva sancţiunilor impuse în urma invaziei sale în Ucraina.

Kremlinul susţine că Rusia este un furnizor fiabil de gaze

Pe acelaşi subiect

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a susţinut joi că toate problemele cu livrarea gazelor ruseşti către Europa sunt provocate de sancţiunile occidentale, informează Reuters.

Pe de altă parte, a adăugat el, "nici măcar cele mai dure sancţiuni nu au făcut vreodată ţările să îşi schimbe poziţia" şi nici Rusia nu îşi va modifica atitudinea ca urmare a măsurilor occidentale împotriva sa.

Într-o convorbire cu jurnaliştii, reprezentantul preşedinţiei de la Moscova a afirmat că Rusia rămâne "o parte foarte importantă şi indispensabilă a securităţii energetice a Europei".

În contextul îngrijorării provocate în Europa de posibilitatea restricţionării în continuare a livrării de gaze ruseşti, Peskov a menţionat comentariile anterioare ale preşedintelui rus Vladimir Putin. Acesta a dat asigurări că Gazprom - concernul de stat rus în domeniul gazier - şi-a îndeplinit şi va continua să îşi îndeplinească obligaţiile faţă de clienţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Ungaria cumpără gaz rusesc. Ministrul Szijjarto, în vizită la Moscova, pentru a obține 700 mil. metri cubi suplimentari de gaz